Dăncilă îl acuză pe Iohannis că vrea să îşi subordoneze Guvernul şi Parlamentul/ Despre moţiune: „Cred că mulţi dintre parlamentari, chiar şi semnatari, nu o vor vota”

Viorica Dăncilă a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis vrea nu doar un nou mandat de şef al statului, ci şi subordonarea Guvernului şi a Parlamentului, ceea ce contravine separării puterilor în stat.

1840 afișări
Imaginea articolului Dăncilă îl acuză pe Iohannis că vrea să îşi subordoneze Guvernul şi Parlamentul/ Despre moţiune: „Cred că mulţi dintre parlamentari, chiar şi semnatari, nu o vor vota”

Dăncilă: Cred că mulţi dintre parlamentari, chiar şi semnatari ai moţiunii, mâine, nu o vor vota

„Din cele spuse de preşedintele Iohannis remarcăm trei lucruri, că vrea un nou mandat de preşedinte, vrea guvernul meu şi de data aceasta vrea să Parlamentul meu. De data aceasta preşedintele nu mai ştie de separarea puterilor în stat, vrea să şi le subordoneze pe toate. Toţi cei care văd implicarea preşedintelui vor sancţiona acest lucru. Este o coaliţie în care au un singur scop, să dărâme Guvernul, efectiv să se poziţioneze împotriva PSD. Ce îi uneşte? Probabil lipsa de respect pentru cetăţeni şi lipsa faţă de interesul naţional. O moţiune de cenzură este un instrument democratic al Opoziţiei şi îl respect, dar când vedem această înverşunare şi toate pornesc din dorinţa lui Klaus Iohannis de a dărăma Guvernul, acest lucru nu îl putem accepta. Îi dau o veste proastă preşedintelui – moţiunea nu va trece”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri seara, la Antena 3.

„Cred că da, pentru că atunci Klaus Iohannis nu ar fi atât de înverşunat ca această moţiune să treacă”, a mai spus Dăncilă, întrebată dacă moţiunea de cenzură ar putea fi o miză electorală pentru şeful statului.

Viorica Dăncilă: Moţiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea

Viorica Dăncilă a declarat că mulţi membri ai Parlamentului, inclusiv dintre semnatarii moţiunii de cenzură, nu vor vota joi, în plenul reunit, moţiunea. Premierul a precizat că nu crede că va cădea Guvernul.

„Nu, moţiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea. Spun acest lucru pentru că eu cred în responsabilitatea membrilor Parlamentului României. O moţiune de cenzură subţire, care nu spune nimic şi cu o promisiune care nu spune nimic, nu avem program de guvernare. Cred că mulţi dintre membri Parlamentului, chiar şi semnatari ai moţiunii, mâine nu o vor vota, pentru că la întoarcea în colegiile din judeţele lor vor trebui să spună primarilor de ce au făcut acest lucru, de ce nu mai pot primi fondurile necesare dezvoltării, vor trebui să răspundă la multe întrebări”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri seara, la Antena 3.

Premierul s-a întrebat cum se vor uita parlamentarii care vor vota moţiunea de cenzură în ochii oamenilor, ulterior.

„Mă întreb şi eu cum se vor putea uita în ochii oamenilor, ştiind că mâine pot lua o decizie împotriva lor. Vor trebui să explice de ce au votat împotriva propriului partid, indiferent de nemulţumiri. Eu sunt convinsă că există şi nemulţumiri, dar nimic nu justifică faptul că ai votat pentru o politică de austeritate. De aceea spun că moţiunea nu va trece şi Guvernul nu va pica”, a explicat Dăncilă.

Premierul a mai spus că a avut discuţii cu mai mulţi parlamentari, inclusiv cu unii care au semnat moţiunea.

„Am avut discuţii, dar vreau să fac o precizare. Am văzut în spaţiul public lucruri care m-au îngrozit. Toate aceste informaţii că s-au cumpărat deputaţi şi senatori, nu ne face bine ca ţară. Am discutat cu parlamentari. Mulţi au vrut să discute cu mine, să mă întrebe ce va fi, cum va fi dacă se schimbă Guvernul? Mulţi dintre ei erau preocupaţi de primari. Am discutat şi mulţi au înţeles. M-a sunat un deputat chiar cu câteva ore înainte să vin în emisiune şi îmi spunea am vrut până acum să votez moţiunea. M-au sunat mulţi colegi şi mi-au spus să nu fac acest lucru. Era unul dintre semnatarii moţiunii, de aceea cred că mulţi vor da dovadă de responsabilitate. E foarte greu să explici că ai dat un guvern jos, nu performant, dar eficient, dar nu vii cu nimic”, a conchis Viorica Dăncilă.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, începând cu ora 10.00.

Viorica Dăncilă: Va intra în sală PSD. Nu va vota. Cvorumul îl vom asigura

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că PSD va asigura cvorumul, în plenul reunit de joi, unde va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură la adresa Guvernului. Aceasta a precizat că opoziţia trebuie să îşi asigure singură cele 233 de voturi necesare adoptării moţiunii.

„Nu, va intra în sală PSD. Nu va vota. Ei trebuie să îşi asigure cele 233 de voturi pentru. Cvorumul îl vom asigura. Noi am vrut ca această moţiune să fie votată mult mai devreme. Am văzut dorinţa opoziţiei de a da jos guvernul, apoi am văzut că opoziţia nu a vrut. Sâmbătă şi duminica nu lucrează, atunci cum vor să dea jos guvernarea? Am văzut că s-au bucurat atunci când moţiunea a fost amînată cu o săptămână. Atunci mă gândesc care este scopul?”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri seara, la Antena 3.

Taguri:
dăncilă,
moţiune,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici