Dăncilă: În CEx de luni vom discuta despre remaniere şi mobilizarea la prezidenţiale

Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că în şedinţa CEx al PSD de luni vor fi abordate teme precum remanierea, mobilizarea pentru prezidenţiale şi analizele din teritoriu. Întrebată dacă sunt tensiuni între ea şi ministrul Ana Birchall, premierul a precizat că are relaţii bune cu toţi miniştrii.

228 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: În CEx de luni vom discuta despre remaniere şi mobilizarea la prezidenţiale

Dăncilă: În CEx de luni vom discuta despre remaniere şi mobilizarea la prezidenţiale

„În CEx de luni vom discuta şi despre remaniere şi despre mobilizarea pentru prezidenţiale, despre analizele din teritoriu, despre programul de deplasări pe care îl avem în perioada următoare. Încă o dată precizez că este bine ca aceste decizii să le luăm în forumul statutar şi pe urmă să le prezentăm public. Normal că trebuie să îi spun preşedintelui că fac remaniere. Am spus că vom face remaniere, nu am vorbit despre persoane”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, la sediul ambasadei Franţei de la Bucureşti.

Chestionată dacă există tensiunii sau neînţelegeri între ea şi ministrul Justiţiei Ana Birchall, Viorica Dăncilă a răspuns: „Eu am relaţii foarte bune cu toţi miniştrii Cabinetului”.

Referitor la prezindenţiabilul PSD, Dăncilă a spus că aceste decizii trebuie luate în CEx şi apoi votate în Congresul din 3 august.

„Eu cred că astfel de decizii trebuie să le luăm în CEx, pentru că dincolo de sondaje, dincolo de procentele pe care le avem unul sau altul, trebuie să avem şi susţinerea organizaţiilor din teritoriu. Eu cred că trebuie să avem o discuţie aplicată în cadrul partidului şi când ieşim din forumul statutar vom avea o decizie comună, stabilită prin forumul membrilor”, a conchis preşedintele PSD.

Viorica Dăncilă a spus, joi la DC News, că dacă PSD îi va solicita să candideze la alegerile prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi. Ea a menţionat însă că opţiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

Comitetul Executiv al PSD va avea loc, luni, la ora 12.00, la Parlament.

Referitor la remaniere, în vizor ar fi Daniel Suciu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, ministrul de Interne Carmen Dan, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc sau ministrul Agriculturii Petre Daea, au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Pentru portofoliul Agricultură ar fi luat în calcul actualul secretar de stat Dumitru Daniel Botănoiu sau deputatul PSD Valeriu Steriu, au precizat sursele citate.

Nemulţumiri în PSD există şi faţă de ministrul Justiţiei Ana Birchall, însă o decizie în ceea ce o priveşte nu a fost luată de premier. Birchall este şi vicepremier interimar pentru parteneriate strategice, în timp ce Eugen Teodorovici e vicepremier interimar, după plecarea lui Viorel Ştefan ca membru la Curtea de Conturi a UE.

Sunt avute în vedere şi ministere care aparţin ALDE, precum cel de Externe, condus de Teodor Meleşcanu şi cel al Energiei, condus de Anton Anton. Deşi nu au avut încă loc discuţii în coaliţie, PSD ar lua în considerare un schimb de portofolii, astfel încât MAE să revină social-democraţilor, iar la schimb ALDE să primească un alt portofoliu, au explicat sursele menţionate.

Taguri:
dăncilă,
remaniere,
cex

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici