Dăncilă încă aşteaptă răspunsul preşedintelui: Fac un apel la Iohannis să nu se mai ambiţioneze să refuze miniştrii fără temei

Viorica Dăncilă a declarat că aşteaptă de la Klaus Iohannis un răspuns legat de miniştri interimari, pentru a nu ţine Guvernul blocat. Premierul face apel la şeful statului să nu se ambiţioneze în a îi refuza pe cei propuşi, din cauza unor vendete politice.

490 afișări
Imaginea articolului Dăncilă încă aşteaptă răspunsul preşedintelui: Fac un apel la Iohannis să nu se mai ambiţioneze să refuze miniştrii fără temei

Dăncilă: Fac un apel la Iohannis să nu se mai ambiţioneze să refuze miniştrii fără temei

„Aştept din partea preşedintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniştri interimari pentru Energie, Mediu şi relaţia cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înţelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea şi stabilitatea ţării. Aşa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obişnuit fac rău în primul rând oamenilor, şi nu adversarilor dumnealui politici”, a scris Viorica Dăncilă, marţi, pe Facebook.

Şeful Executivului a mai spus că „România are nevoie de un guvern funcţional. Fac aşadar un apel către domnul Iohannis să nu se mai ambiţioneze să refuze miniştrii fără temei, pentru că un adevărat şef de stat nu îşi exercită niciodată puterea în moduri distructive şi contraproductive pentru ţara lui”.

Premierul a afirmat şi luni că l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a afla ce se întâmplă cu interimarii pe care i-a propus după demisia miniştrilor ALDE din Guvern. Ea a precizat că şeful statului i-a transmis că va da un răspuns într-un timp scurt.

Propunerile pentru posturile de interimari sunt Nicolae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la Relaţia cu Parlamentul.

Viorica Dăncilă a ameninţat că în cazul în care şeful statului va amâna situaţia, se va adresa CCR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici