Dăncilă, nemulţumită de colaborarea cu Iohannis: Am putea să luăm telefonul/ Dezacordul gramatical scăpat în timp ce încerca să-l caracterizeze pe şeful statului

Premierul Viorica Dăncilă l-a caracterizat, duminică seară, pe preşedintele Klaus Iohannis drept un om care nu acceptă consensul, precizând că dialogul dintre ea şi şeful statului este prin intermediul declaraţiilor, al presei, când ar putea discuta la telefon sau faţă în faţă.

7896 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, nemulţumită de colaborarea cu Iohannis: Am putea să luăm telefonul/ Dezacordul gramatical scăpat în timp ce încerca să-l caracterizeze pe şeful statului

Dăncilă, nemulţumită de colaborarea cu Iohannis: Am putea să luăm telefonul/ Dezacordul gramatical scăpat în timp ce încerca să-l caracterizeze pe şeful statului

Premierul a precizat că a încercat să discute cu preşedintele Klaus Iohannis pentru un echilibru, însă acesta nu a răspuns la fel.

"Am avut discuţii cu domnul Iohannis, i-am spus că doresc cooperare instituţională. Trebuie să mărturisesc că nu vreau să fac publice discuţiile din spatele uşilor închise. Am avut discuţii punctuale. Am avut discuţii legate de Legea Salarizării, unde am fost alături de Lia Olguţa Vasilescu. I-am explicat cum vedem noi legea, impactul bugetar, că avem bani de pensii şi salarii.

Reacţia dumnealui nu a fost una care să reflecte realitatea. Am discutat despre Preşedinţie. Domnul preşedinte a spus atunci că vede că există interes pentru pregătirea Preşedinţiei.

Apoi aţi văzut declaraţiile dumnealui. Am făcut apel la pace şi unitate, domnul preşedinte a spus că este drăguţ. Vorbim prin intermediul declaraţiilor publice, prin presă, când am putea să luăm telefonul, să avem discuţii aplicate benefice pentru ţară", a declarat Viorica Dăncilă, la România Tv.

Premierul a făcut un dezacord în încercarea de a-l caracteriza pe şeful statului. Întrebată cum l-ar descrie pe Klaus Ioahnnis, Viorica Dăncilă a răspuns: "Nu ştiu. Mi-este greu să cataloghez preşedintele României, dar e un om care nu acceptă consensul. Îmi este greu ca premier să pun etichetă preşedintelui, pentru că aş face ca dumnealui, aş face exact ce critic în aceste momente. Cred că cea mai bună caracterizare e bine să ne-o face (ne-o facă - nr) românii", a completat liderul de la Palatul Victoria.

Totodată, chestionată despre relaţia cu preşedintele PSD Liviu Dragnea şi preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă i-a caracterizat pe aceştia drept "doi oameni puternici, cu personalitate puternică, doi oameni implicaţi şi care prin activitatea lor vor să facă lucruri foarte bune pentru români".

„Cu domnul Dragnea am o relaţie bună. Noi suntem susţinuţi de coaliţie. Programul de guvernare trebuie să îl punem în practică. Deci trebuie să îl punem în aplicare. De asemenea sunt preşedinte executiv al PSD. E necesar să ai o relaţie politică bună. Avem această relaţie bună. Discutăm. Împreună cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu am avut o discuţie chiar săptămâna aceasta faţă de aspectele actuale, legată de provocările economice. Este normal să avem o cooperare politică foarte bună", a mai spus premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici