Dăncilă, scrisoare către liderii PSD, după crima din Caracal: Vă propun să amânăm Congresul din 3 august

Viorica Dăncilă le-a transmis o scrisoare liderilor filialelor PSD pentru a le propune să amâne Congresul din 3 august, în contextul crimei de la Caracal. Premierul le transmite acestora că toţi vinovaţii în gestionarea cazului din Olt trebuie să plătească, potrivit scrisorii obţinute de MEDIAFAX.

699 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, scrisoare către liderii PSD, după crima din Caracal: Vă propun să amânăm Congresul din 3 august

Dăncilă, scrisoare către liderii PSD: Vă propun să amânăm Congresul din 3 august

„Dragi colegi, În aceste zile, un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu toţii plini de durere şi revoltă, de tristeţe şi frustrare pentru că aşa ceva s-a putut întâmpla. Am luat câteva decizii necesare, în calitate de Prim-ministru, dar mai trebuie. Toţi vinovaţii trebuie să plătească. Până la ultimul. Vă rog ca în aceste zile să lăsaţi politica deoparte. Vă rog, deci, să nu arătaţi cu degetul spre un partid sau altul, nu este momentul unor astfel de dispute. În aceste zile, politica nu-şi are locul”, a transmis Viorica Dăncilă, în scrisoarea către preşedinţii organizaţiilor PSD, obţinută de MEDIAFAX.

Preşedintele PSD le propune, astfel, să amâne Congresul din 3 august, precizând că îşi doreşte ca în această perioadă să fie găsite soluţii pentru ca astfel de cazuri, precum cel din Caracal să nu se mai repete.

„Prin urmare, vă propun să amânăm Congresul care trebuia să se desfăşoare pe 3 august. Îmi doresc să folosim această perioadă doar pentru a găsi soluţii ca astfel de nenorociri să nu se repete. Vă mulţumesc”, a conchis Dăncilă.

La Congresul din 3 august social-democraţii trebuiau să se reunească pentru a marca lansarea prezidenţiabilul PSD, Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă şi-a anulat deplasarea în filialele PSD din Moldova. Premierul i-a chemat, sâmbătă, într-o întrunire de urgenţă la Guvern pe reprezentanţii instituţiilor care se ocupă de gestionarea situaţiilor de urgenţă, după crima din Caracal, potrivit unor surse oficiale. Şeful Executivului va susţine, sâmbătă, începând cu ora 13.30, la Palatul Victoria.

Ca urmare a intervenţiei defectuoase, chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, a fost demis, iar premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a mai cerut demiterea prefectului şi a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va aştepta marţi, în şedinţa CSAT, o evaluare pe cazul de la Caracal.

Taguri:
dăncilă,
congres,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici