Dăncilă vorbeşte despre amnistie în Parlamentul European: Nu am niciun act normativ pe masa guvernului/ Recursul compensatoriu a fost iniţiat de guvernul Cioloş. O decizie neinspirată

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, în Parlamentul European, după ce Guvernul a fost criticat în legătură cu un posibil proiect privind amnistia, că nu există un astfel de document pe masa Executivului şi că acest for vrea doar să protejeze cetăţenii împotriva abuzurilor.

1614 afișări
Imaginea articolului Dăncilă vorbeşte despre amnistie în Parlamentul European: Nu am niciun act normativ pe masa guvernului/ Recursul compensatoriu a fost iniţiat de guvernul Cioloş. O decizie neinspirată

Dăncilă, în Parlamentul European vorbeşte despre amnistie: Nu am niciun act normativ pe masa guvernului

"Referitor la amnistie, am spus de nenumărate ori -nu am niciun act normativ pe masa guvernului referitor la acest lucru. Nu cred să apărăm pe nimeni, vrem să protejăm cetăţenii împotriva abuzurilor. Vrem să protejăm drepturile cetăţenilor care au fost afectaţi de decizii ale justiţiei, de protocoale secrete între servicii şi justiţie. Cei care ţipă tare acum, mulţi dintre ei vor să ascundă ce s-a întâmplat de fapt în România şi că au fost parte a acestui sistem care a dus la încălcarea drepturilor omului", a declarat Viorica Dăncilă.

Preşedintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marţi, în plenul în care este prezentă Viorica Dăncilă, că familia europeană din care face parte nu va merge alături de coaliţie, implicat ALDE România, dacă nu îşi schimbă abordarea pe amnistie.

Şi alţi europarlamentari au catalogat drept de neacceptat un demers cum ar fi ordonanţa privind amnistia.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat la final de an, întrebat de ordonanţa pe amnistie şi graţiere, că nu se poate continua pe nedreptăţi şi că au fost completuri de judecată constituite nelegal, care au dus la abuzuri.

Anterior, preşedintele PSD a spus,la CN PSD, că nu ştie când sau cum dar PSD - ALDE are obligaţia să dea un OUG pe amnistie şi graţiere pentru a fi reparate toate nedreptăţile care s-au făcut în Justiţie.

Dăncilă, despre recursul compensatoriu: A fost iniţiat de guvernul Cioloş. O decizie neinspirată 

Premierul Viorica Dăncilă că recursul compensatoriu a fost iniţiat de guvernul Cioloş, fiind o decizie ”neinspirată”. Ea a anunţat că se va întâlni miercuri cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a analiza efectele acestuia şi pentru a lua o decizie în acest sens.

„După cum ştiţi această lege a recursului compensatoriu a fost iniţiată de Guvernul condus de Dacian Ciolos şi cred că a fost o decizie neinspirată la acel moment. Mâine mă voi întâlni cu ministrul Justiţiei tocmai pentru a luă o decizie, care au fost efectele acestei legi astfel inmcat decizia noastră să reflecte realitatea în România şi lucrurile care s-au întâmplat să nu mai aibă loc. Nu pot să iau o decizie până nu vorbesc cu cei în domeniu”, a declarat Viorica Dăncilă, la Strasbourg.

În ultima perioadă au fost lansate în spaţiul public critici faţă de recursul compensatoriu, întrucât mai mulţi deţinuţi eliberaţi au recidivat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici