Dâncu : O guvernare PDL-PSD are posibilitatea de a fi foarte stabilă

Fostul vicepreşedinte PSD Vasile Dâncu a declarat, miercuri, înaintea şedinţei conducerii şi senatorilor social-democraţi, că o guvernare PDL-PSD are posibilitatea de a fi foarte stabilă în Parlament.

18 afișări
Imaginea articolului Dâncu : O guvernare PDL-PSD are posibilitatea de a fi foarte stabilă

Dâncu : O guvernare PDL-PSD are posibilitatea de a fi foarte stabilă (Imagine: Mediafax Foto)

El a adăugat că în ipoteza unei guvernări PDL-PSD, rămâne de armonizat tensiunile dintre cele două partide şi dintre liderii lor, dar şi proiectele şi programele celor două partide, unul fiind de dreapta şi unul de stânga.

Dâncu a apreciat că această armonizare ţine de o tehnologie a negocierii şi "nimic nu este de netrecut" în politică.

El a mai afirmat că, în eventualitatea unei asemenea variante de guvernare, PSD ar trebui să ţină cont şi de strategia viitoare, atât în ceea ce priveşte capacitatea de a lăsa canale de deschidere, în perspectiva viitoarelor alegeri, cu toate partidele, dar şi din perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2009 şi a modului în care gândeşte propriul candidat la prezidenţiale.

Liderii PDL şi PSD au avut, în aceste zile, discuţii de tatonare, în care democrat-liberalii au avansat propunerea ca preşedintele social-democrat, Mircea Geoană, să fie preşedinte al Senatului, iar Guvernul comun să fie făcut eventual pe câte doi ani, condus pe rând de către PDL şi PSD.

Potrivit discuţiilor iniţiale, au arătat sursele PSD şi PDL, Miron Mitrea ar fi urmat să fie desemnat premier dacă PSD câştigă alegerile, în timp ce, dacă acestea sunt câştigate de PDL, premierul desemnat urma să fie Vasile Blaga.

Citeşte şi:

Ofertă PDL către PSD: Geoană preşedinte al Senatului, eventuală guvernare de doi ani fiecare- surse

Hrebenciuc: În acest moment, simt o alianţă fezabilă PSD-PDL

Mitrea: O soluţie cu PDL, mai probabilă decât una cu PNL

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici