Dâncu pe blog: Cel mai deştept cedează!

Senatorul Vasile Dâncu a postat, marţi, pe blogul personal, după ce în cursul dimineţii a demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD, un text în care vorbeşte despre această decizie şi care începe cu mesajul: "Cel mai deştept cedează!" şi în care spune că aceasta este prima sa zi de libertate.

51 afișări
Imaginea articolului Dâncu pe blog: Cel mai deştept cedează!

Dâncu pe blog: Cel mai deştept cedează! (Imagine: Mediafax Foto)

"Cel mai deştept cedează! Era conflict prea lung şi fără sens în care se călcau zilnic în picioare chiar şi lucrurile bune făcute: proiectele făcute pe vremea lui Năstase, brumă de descentralizare din mandatele lui Geoană. PSD este prea obsedat de sine, de cum va arăta în poza guvernării, iar conflictul cu noi aducea mari prejudicii stângii", scrie Dâncu, în pagina de "jurnal" datată 8 iulie.

Vasile Dâncu spune că îi pare rău, pentru "prietenii din presă", pentru că o să-şi închidă telefonul, ştiind că mulţi jurnalişti vor vrea "o frază măcar sau o imagine".

"Dar este prima mea zi de libertate, la care visez demult şi pe care vreau să mi-o petrec după sufletul meu: vreau să dorm, să citesc haotic, să joc un fotbal sau un tenis cu băieţii şi să încheiem ziua la o bere. Mi-e tot mai greu să particip la o discuţie fără subiect şi predicat: scandal în PSD", continuă el.

"Este dincolo de limitele demnităţii noastre să acceptăm participarea cotidiană la o discuţie cacofonica de tip talk-show, unde, ba trebuie să ne înjurăm noi, ba îşi dau adversarii politici cu părerea despre nişte lucruri care nu au legătură cu ei sau cu realitatea", mai spune Dâncu.

În opinia sa, externalizarea în spaţiul mediatic a acestui "pseudo-conflict" a arătat lipsa de forţă a conducerii în a gira evenimentele interne.

"Nici măcar nu era un dialog, pentru dialog este nevoie de două părţi cu univers măcar parţial de reprezentare comun. E un dialog al surzilor, Iliescu vorbeşte doar despre o realitate socială sau politică pe care nu a putut-o realiza în anii 80, noi vorbim despre un prezent la care ne-au dus 19 ani de orchestrare a unei schimbări ce trebuia să ţină România ancorată la cheiul revoluţiei. Unora le era frică să nu ne îndepărtăm prea mult pentru a nu simţi aerul libertăţii din larg. Poate şi pentru a nu vedea cadavrele plutind ....", se mai arată în textul menţionat.

Vasile Dâncu mai scrie că are 46 de ani şi simte că nu mai poate trăi "în mijlocul laşităţii generale" fără să facă niciun gest.

"După ce mi-am scris demisia mi-am adus aminte instantaneu nişte versuri ale poetului adolescenţei mele, Mircea Dinescu. Erau depozitate undeva şi poate le-a eliberat doar amintirea libertăţii", mai spune Dâncu, citând pe blog din "Psalmul ateului": " De ce ţi-e ruşine să fii genial / când unii trag un curcubeu prin bale / când flutură batiste spre rănile tale / ca-n faţa ţăranilor o piele de cal ...".

Dâncu aminteşte că marţi este ziua lui Vasile Puşcaş, "Old Man", după cum i se spune. "Ne-am gândit să-i facem un cadou. Sper că ne-a ieşit", mai spune el.

Vicepreşedinţii PSD Ioan Rus şi Vasile Dâncu au demisionat, marţi, din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD, mai puţin din partid. De asemenea, Vasile Puşcaş şi-a anunţat şi el demisia din funcţia de membru al Consiliului Naţional al PSD.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, că demisiile lui Vasile Dâncu, Ioan Rus şi Vasile Puşcaş îl afectează ca om şi ca lider al partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici