Daniela Popa, audiată, miercuri, de Comisiile de buget pentru Comisia de Supraveghere a Asigurărilor

Comisiile de buget-finanţe o vor audia miercuri, la ora 8.30, pe Daniela Popa, preşedinte al PC, propusă de PSD pentru postul de membru în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, a declarat marţi, deputatul PSD Vasile Bleotu.

20 afișări
Imaginea articolului Daniela Popa, audiată, miercuri, de Comisiile de buget pentru Comisia de Supraveghere a Asigurărilor

Daniela Popa, audiată, miercuri, de Comisiile de buget pentru Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Bleotu, membru al Comisiei de buget-finanţe, a precizat că parlamentarii din Comisii îi vor audia miercuri şi pe candidaţii propuşi pentru CNVM.

Candidaţii pentru comisia de supraveghere a asigurărilor şi CNVM urmează să fie supuşi votului plenului Parlamentului după finalizarea dezbaterilor la proiectele de buget şi al asigurărilor sociale de stat pentru anul 2010.

Vicepreşedintele PC, Bogdan Ciucă, a declarat că a fost o discuţie în PSD pentru ca Daniela Popa să ocupe acest post, dar nu ştie dacă ea a acceptat.

Dacă va fi numită la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Daniela Popa va trebui să demisioneze din funcţia de deputat şi din PC.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este autoritatea administrativă autonomă de specialitate, cu personalitate juridică, al cărei scop principal este apărarea drepturilor asiguraţilor şi promovarea stabilităţii activităţii de asigurare în România.

La sfârşitul lunii decembrie 2009 ziarul "Gândul" scria, referitor la acordul PSD-PNL la nivelul Capitalei pentru susţinerea reciprocă a candidaţilor celor două partide în eventualitatea unor alegeri parţiale parlamentare, că dacă PSD nu a desemnat candidat pentru colegiul 1 la alegerile din 17 ianuarie, reciproca ar urma să fie aplicată odată cu demisia Danielei Popa din Parlament.

Surse social-democrate declarau atunci pentru "Gândul" că preşedintele PC, Daniela Popa, ar urma să-şi dea demisia din funcţia de deputat, pentru a prelua un post în Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Astfel, colegiul de deputat din care a făcut parte va organiza alegeri anticipate, situaţie în care PNL, potrivit protocolului, ar susţine candidatul social-democrat.

Astfel, colegiul de deputat din care a făcut parte va organiza alegeri anticipate, situaţie în care PNL, potrivit protocolului, ar susţine candidatul social-democrat.

Contactată atunci de "Gândul", Daniela Popa nega ferm o astfel de posibilitate: "Nici vorbă. Ce întrebări sunt astea? Sau e o glumă de Crăciun?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici