Darius Vâlcov, fost consilier şi eminenţa cenuşie a programului de guvernare al PSD, şi-ar fi plagiat teza de doctorat în finanţe. Rectorul ASE propune retragerea titlului

Darius Vâlcov şi-ar fi plagiat aproape un sfert din teza de doctorat în finanţe, a decis Comisia de Etică şi Deontologie Profesională a Academiei de Studii Economice. Rectorul ASE, Nicolae Istudor a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că propune retragerea titlului de doctor al fostului ministru.

1340 afișări
Imaginea articolului Darius Vâlcov, fost consilier şi eminenţa cenuşie a programului de guvernare al PSD, şi-ar fi plagiat teza de doctorat în finanţe. Rectorul ASE propune retragerea titlului

Darius Vâlcov, fost consilier pe economie al lui Dăncilă, şi-ar fi plagiat teza de doctorat în finanţe. Rectorul ASE propune retragerea titlului

Comisia de Etică şi Deontologie Profesională (CEDP) a Academiei de Studii Economice Bucureşti (ASE) a analizat sesizarea de suspiciune de plagiat pentru teza de doctorat a lui Darius Vâlcov.

„A fost constituită o comisie tehnică, a analizat, a terminat raportul şi l-a trimis la Minister. Propunerea ASE este de retragere a titlului”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, rectorul ASE, Nicolae Istudor.

Concluzia, potrivit raportului, a fost că teza cuprinde o proporţie ridicată de preluări de fragmente de text aparţinând altor autori, „de cele mai multe ori cu reformulări relativ minore (inversiuni de cuvinte, utilizări ale unor sinonime, trunchieri ale unor fraze, adăugiri de cuvinte)”.

„Conform analiziei Comisiei Tehnice nominalizate de către Şcoala doctorală a ASE Bucureşti, din cele 212 pagini de conţinut ale lucrării (exclusiv referinţele bibliografice), respectiv din cele 100 de pagini indicate în sesizare şi supuse analizei, 86,54 de pagini – echivalente au fost identificate ca preluări. Din aceste 86,54 pagini: 17,4 pagini au indicată sursa în paranteză sau ca notă de subsol; 19,42 paginiau indicată sursa prin includerea lucrării în bibliografia de la finalul tezei de doctorat; 49,72 pagini preluate (23,45 din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72 de pagini din cele 100 de pagini supuse analizei) nu au sursa indicată în niciun fel, ceea ce este interpretat ca ascundere a originii reale, însuţire a contribuţiilor unor terţi şi prezentare a acestora drept contribuţii proprii, originale (capitolele II, III şi, îndeosebi VI)”, arată rezultatul analizei.

Taguri:
vâlcov,
ase,
doctorat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici