David: Băsescu, produs original al societăţii româneşti şi al tranziţiei

Ministrul Internelor și Reformei Administrative, Cristian David, l-a catalogat, miercuri, la întîlnirea European Politiek Cafe pe preşedintele Traian Băsescu drept un "produs original al societăţii româneşti", apreciind că acesta luptă împotriva sistemului care l-a consacrat şi în care se regăseşte.

2 afișări
Imaginea articolului David: Băsescu, produs original al societăţii româneşti şi al tranziţiei

David: Băsescu, produs original al societății românești și al tranziției

"Înainte de '89 nu a fost printre cei oropsiţi, iar după 1990 a traversat o perioadă care a culminat cu funcţia de preşedinte. A trecut prin toate etapele: parlamentar, ministru, primar. El este cel mai fervent luptător împotriva sistemului care l-a produs şi în care se oglindeşte. Practic, luptă împotriva întregului sistem. (…) Înainte de a porni la luptă ar trebui să se uite în oglindă pentru că va vedea exact sistemul împotriva căruia vrea să lupte", a explicat ministrul Cristian David.

Ministrul s-a arătat mirat şi de "timpul considerabil" pe care îl acordă Traian Băsescu politicii, în defavoarea "altor activităţi pe care ar trebui să le facă şi în calitatea de preşedinte".

Provocat de organizatorul evenimentului, Pam Evenhuis, ministrul l-a catalogat pe Stolojan drept un "tehnocrat fără doctrină politică", iar pe Stoica drept un "oportunist politic".

"Principala calitate a lui Stolojan este de a fi avut abilităţi de technocrat, nicidecum politice. Stolojan putea fi în orice partid, el nu are o definiţie politică. (…) Stoica este un oportunist, politic care a trecut prin mai multe momente de căutare a unei ideologii politice. (…) Nici el nu are definiţie politică", a apreciat ministrul David.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici