David Cameron, către Klaus Iohannis: Marea Britanie este gata să vă susţină în combaterea corupţiei

Premierul David Cameron i-a transmis, preşedintelui ales, Klaus Iohannis, în mesajul de felicitare, că Marea Britanie este gata să-l susţină în combaterea corupţiei, creşterea responsabilităţii şi îmbunătăţirea transparenţei, precizând, totodată, că aşteaptă cu interes o colaborare în cadrul UE.

667 afișări
Imaginea articolului David Cameron, către Klaus Iohannis: Marea Britanie este gata să vă susţină în combaterea corupţiei

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Marea Britanie şi România au dezvoltat un parteneriat puternic, bazat pe valori şi obiective comune, precum şi pe legături interumane. Aştept cu interes să colaborăm pentru a întări pe mai departe aceste relaţii şi cooperarea dintre ţările noastre", îi transmite premierul britanic, David Cameron, lui Klaus Iohannis, în mesajul de felicitare, cu ocazia câştigării alegerilor prezidenţiale din România.

SCRISOAREA LUI DAVID CAMERON CĂTRE KLAUS IOHANNIS

"Campania dumneavoastră prezidenţială a demonstrat o hotărâre clară în ceea ce priveşte combaterea corupţei, creşterea responsabilităţii şi îmbunătăţirea transparenţei, în anii care vor veni. Marea Britanie este gata să vă susţină în demersul de a face schimbări sistematice în acest domeniu", se mai arată în mesajul remis MEDIAFAX de către Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.

Totodată, premierul David Cameron precizează că aşteaptă "cu interes" să colaboreze cu preşedintele ales al României în interiorul Uniunii Europene, "pentru a răspunde unor provocări comune, precum criza din Ucraina şi reforma UE".

"Lupta împotriva şomajului, promovarea creşterii economice şi a competitivităţii europene la nivel global servesc interesele tuturor statelor membre ale Uniunii, la fel ca şi gestionarea presiunilor aduse de migraţie, aşa cum am subliniat în discursul meu din luna noiembrie. Dorim să colaborăm cu toţi partenerii noştri europeni pentru a realiza aceste schimbări şi sper să le discutăm împreună în viitorul apropiat", mai scrie premierul Marii Britanii.

Scrisoarea trimisă de David Cameron este datată 28 noiembrie.

Recent, preşedintele ales, Klaus Iohannis, i-a mulţumit premierului britanic pentru "frumoasa scrisoare de felicitare".

"Îi mulţumesc premierului britanic, David Cameron, pentru frumoasa scrisoare de felicitare pe care mi-a adresat-o şi îl asigur, totodată, de întregul meu sprijin pentru întărirea relaţiilor dintre ţările noastre", a scris Iohannis pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici