David: Votul electronic ar putea fi introdus în România la următoarele alegeri parlamentare

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a declarat, joi, la Mamaia, că votul electronic ar putea fi introdus în România la următoarele alegeri parlamentare.

11 afișări
Imaginea articolului David: Votul electronic ar putea fi introdus în România la următoarele alegeri parlamentare

David: Votul electronic ar putea fi introdus în România la următoarele alegeri parlamentare (Imagine: Mediafax Foto)

"Introducerea noilor tehnologii în procesul electoral este de actualitate, nu mai este o chestiune de viitor îndepărtat. Ar trebui să ne armonizăm cu toţii sistemele electorale în aşa fel încât votul electronic, votul de la distanţă să devină o realitate. Probabil că la următoarele alegeri vom putea să introducem acest sistem de vot şi să folosim noile tehnologii", a declarat Cristian David.

El a precizat că pentru introducerea acestui sistem este necesară o formulă de identificare electronică a electorului, ceea ce presupune ca în România să apară carduri de identitate electronică sau altă formulă de identificare.

Ministrul Internelor a mai spus că, în prima fază, votul electronic ar putea fi introdus pentru românii din afara graniţelor. "Cred că la următoarele alegeri vom putea introduce votul electronic pentru românii din străinătate. În România e greu de imaginat că vom putea introduce cu atâta rapiditate sistemul electronic de vot", a explicat ministrul David.

El a participat, joi, la deschiderea şedinţei anuale a ACEELO (Asociaţia europeană centrală şi de est a alegerilor oficiale) şi a prezentat principalele responsabilităţi care revin structurilor de ordine şi siguranţă publică pentru asigurarea unei proceduri de vot echitabile şi exacte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici