De 1 Mai, Geoană a mâncat cu mâna mici, alături de PSD-işti - VIDEO

Candidatul semioficial la prezidenţiale Mircea Geoană a serbat 1 Mai în Parcul Izvor, unde, alături de Marian Vanghelie, a mâncat "româneşte", cu mâna, mici cu muştar şi a băut bere în pahar de plastic, împreună cu alţi 15.000 de social-democraţi adevăraţi sau de conjunctură veniţi să petreacă.

38 afișări
Imaginea articolului De 1 Mai, Geoană a mâncat cu mâna mici, alături de PSD-işti - VIDEO

De 1 Mai, Geoană a mâncat cu mâna mici, alături de PSD-işti

Aşezaţi la mese de plastic, în mijlocul mulţimii şi al fumului gros de mititei, Geoană, Vanghelie, vicepremierul Dan Nica, ministrul Ecaterina Andronescu, secretarul de stat Şerban Nicolae şi deputaţii Nicu Bănicioiu, Georgian Pop şi Oana Mizil au mâncanat, câmpeneşte, mititei cu pâine şi muştar şi au ciocnit pahare de plastic umplute cu bere rece.

"L-am luat cu mâna, aţi văzut? Eu mănânc româneşte!", s-a adresat Vanghelie, ţinând un mic în mână, jurnaliştilor care pândeau momentul să-i imortalizeze, "cu micu-n gură", pe liderii social-democraţi.

Geoană nu s-a lăsat mai prejos. A luat un mic în mână, a întins tacticos în muştar şi a muşcat temeinic, sub privirile atente ale cameramanilor şi fotografilor, dar şi ale oamenilor de rând, care au apreciat momentul, constatând satisfăcuţi că Geoană e "unul de-al lor”.

După primul mic, atât Geoană, cât şi Vanghelie au pus mâna, instinctiv, pe furculiţele de plastic ce flancau cei cinci mici din farfurie, lăsând deoparte "mâncatul româneşte".

Spre deosebire de anii trecuţi, cei veniţi la mici şi bere în Parcul Izvor nu au "beneficiat", vineri, de discursurile electorale pe care liderii PSD obişnuiau să le rostească înainte de a se încinge grătarele. S-a trecut direct la concert, acesta fiind deschis de cântăreaţa de muzică populară, Ştefania Rareş, care i-a animat pe cei veniţi de dimineaţă şi care, între timp, apucaseră să se întremeze cu ingredientele de bază ale sărbătorii Muncii.

Tot spre deosebire de anul trecut, liderul PSD, Mircea Geoană, a venit, de această dată, ca o consecinţă a statului de al doilea om în stat, însoţit de nu mai puţin de opt SPP-işti "la vedere", care l-au gardat şi flancat pe tot parcursul periplului prin parc.

Prezenţa celor opt SPP-işti, care asigurau atât paza de proximitate, cât şi gardarea de la distanţă, s-a făcut simţită în timpul celor două ture de parc pe care Geoană le-a făcut, salutând oamenii care stăteau la mese, dând autografe şi făcând fotografii. Un potenţial hoţ de buzunare, care se postase în spatele liderului PSD, cu ochii la telefonul mobil ţinut în buzunarul din spate al jeans-ilor, a fost rapid îndepărtat de SPP-işti.

Nimeni nu putea să se apropie de Geoană fără să fie atent supravegheat de privirile "de vultur" ale gărzilor de corp, care interveneau pentru a evita un eventual "pericol" la adresa candidatului la prezidenţiale.

"Toată lumea ştie/ Domnul Geoană-i meserie/ Preşedinte să ne fie", a scandat un simpatizant social-democrat pe lângă masa căruia a trecut Geoană, stârnind un zâmbet larg, dar şi o tuşă de speranţă nedisimulată pe faţa liderului PSD.

În timpul băii de mulţime, Geoană nu a scăpat nici de întrebările incomode. În momentul în care de pe scenă s-a făcut anunţul că liderul PSD va da un premiu de 3.500 de Euro celui care va "juca" cel mai bine o horă, unii dintre cei prezenţi i-au spus lui Geoană că mai bine le-ar mări pensiile.

"Să ne mărească pensiile, nene! Domnul Geoană, ce facem cu pensiile? Măriţi pensiile!", s-a adresat direct un participant, dar nu a primit nici un răspuns, liderul PSD fiind preocupat să strângă mâinile tuturor celor pe care îi întâlnea.

"Este o sărbătoare a unei valori importante, care este munca. Până la urmă, munca cinstită, bine răsplătită, ar trebui să fie un principiu fundamental. Din păcate, în România multă lume care munceşte cinstit trăieşte prost şi multă lume care munceşte puţin şi uneori în afara legii se îmbogăţeşte peste măsură", a comentat Geoană.

"Este o sărbătoare a oamenilor care muncesc. Că munceşte cu sapa, că munceşte cu mapa, că munceşte cu cârca, că munceşte cu computerul, că munceşte la privat sau la stat, că a muncit o viaţă întreagă şi e azi pensionar, până la urmă sărbătoarea este a muncii şi chiar dacă mai are aşa - un aer de chermeză politică, câteodată - este o sărbătoare bazată pe o valoare fundamentală care se numeşte respectul pentru muncă", a adăugat Geoană.

Ca în toţi anii, şi anul acesta, de 1 Mai, biletele cu care se puteau achiziţiona patru mici, o bere şi un suc au fost la mare preţ. Se împărţeau peste tot, de către unii apropiaţi ai conducerilor filialelor de sector.

Nu au lipsit altercaţiile şi îmbrâncelile, lumea împingându-se cu sârg pentru a obţine, prin forţa brută, micii şi berea după care au venit în Parcul Izvor. Unul dintre cei care împărţeau bilete, când nu a mai putut ţine piept mulţimii pofticioase, le-a aruncat pur şi simplu în sus, rezultând rapid o grămadă de rugby formată din oameni care s-au aruncat pe jos pentru a obţine măcar una dintre preţioasele hârtii.

După îmbrâncelile de rigoare, necesare procurării biletelor, s-a trecut, inevitabil prin calvarul statului la coadă. Dar nimic nu a putut să-i oprească pe doritorii de mici şi bere: nici cozile de zeci de persoane, nici zăpuşeala crâncenă, nici transpiraţia care curgea şiroaie pe colegii de stat la rând.

Organizatorul petrecerii, Marian Vanghelie, s-a declarat foarte mulţumit de cum decurg lucrurile.

"Lumea este mulţumită. Au venit 15.000 de oameni deodată, dar până diseară vor fi 45-50 de mii. Este foarte multă lume. Este f. f. f. f. foarte, foarte, foarte, bine. Zece de f.", a spus Vanghelie, care a adăugat că "micul pesedist" este "nervos şi agitat", la fel ca persoana sa.

În momentul în care i s-a replicat că vorbeşte în "pamflete", Vanghelie a replicat prompt: "Da, vorbesc în pamflete. Am primit o carte de pamflete, cu dedicaţie, de la Vadim, şi am citit-o pe toată".

Vanghelie nu a scăpat de intervenţia vicepremierul Dan Nica, care a adăugat, în glumă: "Poate dedicaţia".

Video Stirileprotv.ro


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici