De ce parlamentarilor şi aleşilor locali nu li se poate impune certificatul verde? Explicaţia lui Ciolacu

Parlamentarilor şi aleşilor locali nu li se poate impune prezentarea certificatului verde la locul de muncă, pentru că nu şi-ar mai putea exercita mandatul, conform Constituţiei, însă pot fi introduse sancţiuni, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu.

29954 afișări
Imaginea articolului De ce parlamentarilor şi aleşilor locali nu li se poate impune certificatul verde? Explicaţia lui Ciolacu

De ce parlamentarilor şi aleşilor locali nu li se poate impune certificatul verde? Explicaţia lui Ciolacu

„Categoric că acest certificat verde trebuie să respecte legile în vigoare, respectiv şi Constituţia. Este o propunere. Am discutat politic. Am discutat şi cu experţii din zona de Constituţionalitate. Nu e luată o decizie definitivă în coaliţie”, spune Marcel Ciolacu despre proiectul lui Alexandru Rafila.

El precizează că în acest moment există o ordonanţă de urgenţă în vigoare în ceea ce priveşte certificatul verde.

„Dacă acest proiect nu aduce nimic nou, categoric nu are sens să mergem cu un proiect care nu aduce nimic nou. (...) Înseamnă că avem şi noutăţi în acest proiect. (...) Ministrul a venit cu o propunere care are o latură, în primul rând, de specialitate şi o latură să respecte Constituţia”, adaugă Ciolacu.

El a explicat şi excepţiile aplicate parlamentarilor.

„În ceea ce priveşte parlamentarii, de exemplu, nu poţi să le interzici accesul, dar poţi să le introduci sancţiuni. Faptul că sunt aleşi locali, nu poţi să le soliciţi, pentru că îşi pot exercita mandatul, conform Constituţiei, dar poţi să le pui sancţiuni”, spune liderul PSD.

El apreciază că suspendarea contractului de muncă ar putea fi o problemă constituţională.

„Niciodată nu s-a vorbit de obligativitatea vaccinării”, conchide Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici