Deca, în cazul în care greva profesorilor continuă: Una din opţiuni este echivalarea calificativelor de la competenţe cu mediile din anii de liceu

Una dintre opţiunile pe care Ministerul Educaţiei le are în vedere, dacă greva profesorilor va continua şi după data de 13 iunie, este echivalarea calificativelor de la probele de competenţe cu notele din anii de liceu, a spus joi ministrul Educaţiei Ligia Deca.

472 afișări
Imaginea articolului Deca, în cazul în care greva profesorilor continuă: Una din opţiuni este echivalarea calificativelor de la competenţe cu mediile din anii de liceu

Ligia Deca a fost întrebată joi, în cadrul unei confirnţe de presă, ce soluţii are Ministerul Educaţiei dacă greva cadrelor didactice va continua şi după 13 iunie, dată până la care se pot încheia situaţiile şcolare şi se încheie înscrierea la Bacalaureat.

„Aşa cum am anunţat există mai multe variante, vom adopta varianta care înseamnă garanţii maximale pentru toţi elevii, să-şi finalizeze studiile şi să treacă de examenele naţionale într-un calendar care să le permită să mergă mai departe. Una din opţiunile pe care le-am menţionat a fost şi posibilitatea echivalării calificativelor de la probele de competenţe cu mediile din anii de livceu, este una dintre opţiunile pe care le avem, nu este singură, vom anunţa în timp util”, a spus ministrul Educaţiei.

Ligia Deca susţine că opţiunea ideală este „să putem da probele de competenţe şi să putem rămâne în calendarul care înseamnă finalizarea Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat în cadrul normal pe care îl avem statuat prin structura anului şcolar”.

Ministrul Educaţiei a anunţat joi că perioada de încheiere a situaţiei şcolare se prelungeştte până pe 13 iunie pentru clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a. De asemenea, Ligia Deca a anunţat că înscrierea la examene se va prelungi tot până pe 13 iunie.

Probele de competenţe ar urma să se desfăşoare începând cu data de 14 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici