Decizie CCR, post factum. Moţiunea de cenzură depusă de PSD în sesiune extraordinară, constituţională/ Reaţia lui Ciolacu

Curtea Constituţională a României a respins, marţi, cererea prim-ministrului Ludovic Orban şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, generat de modalitatea în care s-a înregistrat moţiunea de cenzură.

4555 afișări
Imaginea articolului Decizie CCR, post factum. Moţiunea de cenzură depusă de PSD în sesiune extraordinară, constituţională/ Reaţia lui Ciolacu

NEWS ALERT CCR a respins sesizarea Guvernului Orban post factum. Moţiunea de cenzură depusă de PSD era constituţională

În urma deliberărilor, CCR a decis, cu unanimitate de voturi, să respingă cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat şi prezentat Moţiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Potrivit CCR, doi membri ai Curţii, fiind de acord că nu există conflict juridic de natură constituţională, au apreciat că cererea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică premierului şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PSD a depus o moţiune de cenzură, în premieră, în sesiune extraordinară a Parlamentului. Demersul de demitere a Guvernului Orban urma să primească votul în ultima zi a sesiunii, pe 31 august, însă şedinţa Parlamentului a fost suspendată din lipsă de cvorum. Moţiunea nu a mai fost votată, iar PSD nu a mai solicitat un alt termen, existând discuţii legate de legalitatea demersului, lucru lămurit abia astăzi de CCR.

 

Ciolacu, despre decizia CCR: Aşteptăm motivarea şi vom lua o decizie politică


Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că a citit decizia CCR în privinţa moţiunii de cenzură, însă nu va avea nicio reacţie politică înainte de a vedea motivarea Curţii.„Am citit comunicatul Curţii Constituţionale. Aşteptăm motivarea şi apoi, împreună cu colegii mei, vom lua o decizie politică privind oportunitatea continuării demersului”, a spus Ciolacu.

Întrebat care este opinia sa, ca preşedinte al PSD, Ciolacu a răspuns: „Nu aş vrea să am o opinie până nu citesc motivarea şi până nu am discuţie cu colegii mei, precum şi o negociere cu celelalte forţe politice”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici