Decizie în PSD. Paul Stănescu va fi preşedinte executiv al partidului/ Viorica Dăncilă anunţă pe cine vrea la conducerea Camerei Deputaţilor

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că în Biroul Permanent Naţional (BPN) PSD s-a decis ca preşedinte executiv al formaţiunii să fie Paul Stănescu, că BPN se va întruni în fiecare zi de luni, iar CEX în fiecare lună.

10015 afișări
Imaginea articolului Decizie în PSD. Paul Stănescu va fi preşedinte executiv al partidului/ Viorica Dăncilă anunţă pe cine vrea la conducerea Camerei Deputaţilor

Decizie în PSD. Paul Stănescu, anunţat ca preşedinte executiv/ Viorica Dăncilă: Biroul Permanent Central se va întruni în fiecare luni, iar CEX în fiecare lună

"Am avut azi Biroul Permanent Naţional, întâlniri cu grupurile PSD. Discuţiile s-au purtat pe rezultatul alegerilor. Am înţeles cu toţii semnificaţia votului şi am dispus să avem o analiză în partid, să vedem care sunt greşelile pe care le-am făcut. Am hotărât ca funcţia de preşedinte executiv să fie ocupată de Paul Stănescu, Biroul Permanent Naţional să se întâlnască în fiecare luni a săptămânii, iar CEx să se întrunească o dată pe lună", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că la şedinţele Comitetului Executiv Naţional PSD vor participa şi miniştri, pentru a avea o bună comunicare între Guvern şi partid.

"Este o perioadă dificilă şi să putem să ne apropiem de cetăţeni, să vorbim dspre soluţiile pe care le putem oferi economic şi social. Am ascultat punctul de vedere al deputaţilro şi senatorilor. Consider că acesta este modul în care trebuie să procedăm să ascultăm fiecare deputat şi senator pentru a avea o concluzie care să fie pliată pe ceea ce vor cetăţenii", a completat Viorica Dăncilă.

Fostul vicepremier Paul Stănescu se numără printre semnatarii scrisorii din septembrie 2018 în care aceştia cereau demisia lui Liviu Dragnea de la şefia PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Declaraţia a mai fost semnată de Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu, care apoi, din acest motiv, a fost exclus din PSD.

Ulterior CEx al PSD a decis înlocuirea sa din funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării cu Ilan Laufer, propunere refuzată la acel moment de preşedintele Klaus Iohannis. În acest context, Paul Stănescu a demisionat din funcţiile deţinute în Guvern.

Viorica Dăncilă anunţă că vrea ca la conducerea Camerei Deputaţilor să fie numit Marcel Ciolacu

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că social democraţii încearcă să găsească soluţii astfel încât la conducerea Camerei Deputaţilor să fie numit Marcel Ciolacu, actualmente chestor al Camerei Deputaţilor.

"Vom discuta.Vom vedea ce soluţii găsim astfel încât la preşedinţia Camerei Deputaţilor să avem un social-democrat, respectiv Marcel Ciolacu", a precizat Viorica Dăncilă.

Biroul Permanent Naţional al Camerei Deputaţilor a stabilit, marţi, ca noul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor pentru gestionarea problemelor curente până la alegerea unui preşedinte definitiv să fie Carmen Mihălcescu, a anunţat Lia Olguţa Vasilescu, secretar al BPN.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PSD-ALDE vor avea o propunere comună pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul condamnării lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Şefia Camerei era deţinută de Liviu Dragnea, cel care a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova în urma condamnării definitive la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman.

Răspunsul Vioricăi Dăncilă la întrebarea dacă Dragnea ar fi preferat-o pe Olguţa Vasilescu la şefia PSD

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată despre mesajele pe care le-ar fi tranmis Liviu Dragnea în care le-a spus colegilor că o preferă pe Olguţa Vasilescu la şefia PSD, că nu este posibil statutar acest lucru.

„Trebuie să îi întrebaţi pe colegii care au primit aceste mesaje. Nu am de unde să ştiu. Nu mi-a spus domnul preşedinte Dragnea că ar prefera să rămână Lia Olguţa Vasilescu şi statutar nu ar fi putut acest lucru pentru că preşedintele executiv preia preşedinţia partidului”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Statutul PSD prevede că funcţia de preşedinte al PSD poate fi preluată de preşedintele executiv, funcţie deţinută până la decizia forului social-democraţilor de Viorica Dăncilă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici