Decizie politică a Guvernului: Doar doi secretari de stat în ministere, maxim trei în instituţii mari

Guvernul a decis ca numărul secretarilor de stat să fie redus la cel mult două astfel de posturi, singurele exceptate fiind ministerele "mari", precum ministerele de Interne şi Externe, în a căror organigramă vor fi menţinuţi trei secretari de stat, discuţia urmând însă să continue şi în coaliţie.

85 afișări
Imaginea articolului Decizie politică a Guvernului: Doar doi secretari de stat în ministere, maxim trei în instituţii mari

Premierul Emil Boc (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Decizia reducerii numărului secretarilor de stat a fost luată, ca principiu politic, în şedinţa de miercuri seara a Guvernului.

"Decizia politică este ca numărul secretarilor de stat să fie redus la două posturi, maxim trei secretari de stat în ministere mari, ca cel al Administraţiei şi Internelor sau cel al Externelor. Este însă posibil ca trei posturi de secretari de stat să fie păstrate şi la alte ministere cu numeroase atribuţii, precum Dezvoltarea Regională şi Turismul sau Economia. Discuţia va continua şi în coaliţie", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Miniştrii s-au reunit, miercuri seara, pentru a discuta despre diminuarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii, precum şi despre noile organigrame de ministere, cu reducerea numărului de secretari de stat.

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că Guvernul analizează varianta ca numărul secretarilor de stat să fie redus la maximum două astfel de posturi în fiecare minister.

Surse ministeriale au declarat, în urmă cu o săptămână, agenţiei MEDIAFAX că premierul Emil Boc a cerut tuturor miniştrilor să prezinte o schemă de reorganizare a instituţiilor pe care le conduc, care să includă un număr scăzut de secretari de stat şi agenţii aflate în coordonare, dar şi o reducere cu 25% a numărului de angajaţi în fiecare minister.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici