Delegaţii participante la summit-ul au continuat, joi, să sosească la Bucureşti

Mai multe delegaţii ale statelor participante la summitul NATO au continuat, joi, să sosească la Bucureşti.

44 afișări
Imaginea articolului Delegaţii participante la summit-ul au continuat, joi, să sosească la Bucureşti

Delegaţii participante la summit-ul au continuat, joi, să sosească la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Delegaţia Ucrainei, condusă de preşedintele Viktor Iuşcenko, a sosit, joi, la Bucureşti, pentru a participa la summitul NATO.

Ucraina se aşteaptă să primească la acest summit Membership Action Plan (MAP). Purtătorul de cuvânt al Alianţei James Appathurai a declarat, miercuri noaptea, că nu crede că se va acorda un MAP la Bucureşti.

Joi au mai sosit la Bucureşti delegaţiile Cehiei şi Australiei, ambele conduse de premieri, dar şi cele ale Serbiei şi Maltei.

Delegaţia Armeniei a fost aşteptată la Aeroportul Henri Coandă de către ministrul Finanţelor Varujan Vosganian, preşedintele Uniunii Armenilor din România.

De asemenea, au mai sosit reprezentanţii Elveţiei, Uzbekistanului şi Muntenegrului.

Delegaţia Republicii Moldova, condusă de preşedintele Vladimir Voronin, a sosit, joi, la Bucureşti. Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, va prezenta, probabil, în cadrul summit-ului NATO de la Bucureşti, iniţiativa sa de garantare internaţională a statutului de neutralitate a Republicii Moldova, demers salutat până în prezent doar de Rusia, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

Ministrul de Externe britanic David Miliband a sosit, joi, la Bucureşti, la o zi după după premierul britanic Gordon Brown.

Delegaţia Austriei, condusă de ministrul de Externe Ursula Plassnik, şi delegaţia Suediei, condusă de premierul Fredrik Reinfeldt au sosit, de asemenea, la Bucureşti.

În jurul orei 14.00, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a ajuns la Bucureşti, pentru summit-ul NATO. Barroso a fost întâmpinat la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" de şeful Reprezentanţei CE în România, Niculae Idu.

Ministrul de Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, a sosit, joi după-amiază, în jurul orei 16.00, la Bucureşti. În cursul serii este aşteptat să sosească şi preşedintele rus Vladimir Putin.

Lucrările oficiale ale summit-ului au început joi dimineaţă, iar vineri dimineaţă va avea loc reuniunea Comisiei NATO-Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici