Demisie din PNL Iaşi, după susţinerea lui Chirica. „Este, în esenţă, o declaraţie de dragoste pentru PSD din partea şefilor PNL”

  • Preşedintele PNL Iaşi, Marius Bodea, a demisionat, sâmbătă, din partid, după 22 de ani, în urma deciziei de susţinere a lui Mihai Chirica la Primăria Iaşi.
  • „Este, în esenţă, o declaraţie de dragoste pentru PSD din partea şefilor PNL”, spune Bodea.
750 afișări
Imaginea articolului Demisie din PNL Iaşi, după susţinerea lui Chirica. „Este, în esenţă, o declaraţie de dragoste pentru PSD din partea şefilor PNL”

Demisie din PNL Iaşi, după susţinerea lui Chirica:O declaraţie de dragoste pentru PSD din partea PNL

Marius Bodea a scris, sâmbătă seara, pe Facebook, faptul că susţinerea fostului social-democrat Mihai Chirica, la Primăria Iaşi este „un mare pas înapoi pentru PNL: un partid istoric a ajuns îngenuncheat în faţa unui pesedist rapace, aşa cum este Mihai Chirica”.

Despre decizia Biroului Politic Judeţean al PNL Iaşi spune că „este o mare palmă dată liberalilor, votanţilor acestui partid şi a simpatizanţilor deopotrivă”.

„După ani de opoziţie şi revoltă împotriva lui Mihai Chirica, ca reprezentant ilustru al unei tipologii imorale de politician, vânzător de iluzii către populaţie, exponent al unui tip de politică desăvârşit pesedistă, fost vicepreşedinte naţional al PSD, şef al filialei ieşene a PSD, ocupant tip de 18 ani sub domnia PSD la Iaşi a poziţiilor de Director Tehnic, Viceprimar şi Primar, suntem puşi în faţa unei anomalii dezgustătoare de a-l susţine, tocmai noi, liberalii, pentru un nou mandat. Această decizie este, în esenţă, o declaraţie de dragoste pentru PSD din partea şefilor PNL şi o recunoaştere a competenţei acestui partid şi a liderilor săi, după ce decenii la rând i-am criticat, şi care ne acoperă cu un strat gros de ruşine, ce în final ni se va fi dovedit fatal. Domnul Chirica este exponentul a tot ceea ce detestăm noi mai mult la pesedişti: amoralitatea, incompetenţa, abuzul şi sfidarea” spune Marius Bodea, preşedinte, până sâmbătă, al organizaţiei municipale a PNL Iaşi.

Deputatul consideră că nici măcar nu este vina lui Mihai Chirica pentru că şi-a dorit o asemenea „tichie“ în panoplie, „cumpărând influenţa unui şef de filială a PNL, cea a lui Costel Alexe”.

„Vina este a tuturor celor care, scriptic, figurând în opoziţie în aceşti ani, au tăcut complice la faptele reprobabile ale actualul primar, au preferat mici şi călduroase avantaje locale, ciugulind din mâna primarului. Aceeaşi vină o au şi ceilalţi parlamentari de Iaşi sau lideri ai partidelor de opoziţie locală, care au lipsit cu desăvârşire în toţi aceşti ani de la dezbaterea problemelor serioase ale Iaşului, au lăsat întreaga luptă de opoziţie pe umerii unui singur om, care, în felul acesta, nu a mai părut credibil, ci angrenat într-o luptă a lui personală (când, de fapt, trebuia să fie una colectivă, a unei majorităţi a comunităţii noastre). Indirect l-au susţinut în aceşti ani pe domnul Chirica, şi de aceea astăzi nu pot fi credibili cu văicăreala aceasta electorală, descoperind subit că Mihai Chirica este corupt şi distruge viitorul oraşului nostru. Ce vom putea spune astăzi oamenilor? Că cele 5-6 vile ale primarului Chirica, în valoare de peste 1 milion şi jumătate de euro, ale unui om care toată viaţa a lucrat la stat, trebuie să fie un reper de înavuţire pentru fiecare funcţionar public român? Că e normal ca fiecare bebeluş de politician să aibă câte o proprietate de un sfert de milion de euro pe numele său? Că traficul sufocant din Iaşi este la modă şi e bine aşa? Că respirând zilnic otrava celui mai poluat oraş din România vom fi fericiţi? Că e civilizat să stăm 45 de minute în staţii de transport public aşteptând un cazan pe roţi ca să ne îmbarce? Că nu avem nevoie de investiţii publice mai mari decât un catarg şi nişte cai la Poliţia Locală? Că gazonul pus electoral prin oraş este tot ceea ce merităm noi, ieşenii? Şi, la final, să ne cerem şi scuze, dacă nu chiar iertare, că am îndrăznit să îl criticăm?”, scrie Marius Bodea, care a fost contracandidatul lui Mihai Chirica la precedentele alegeri pentru Primăria Iaşi.

Bodea afirmă că după 22 de ani cât a fost membru PNL, alege să îşi dea demisia.

„Nu mă voi înscrie în nici un alt partid, nu am acceptat nici o ofertă călduţă pentru consolare”, afirmă deputatul.

Acesta consideră că o alianţă de dreapta puternică, cu un singur candidat, care să se opună actualului primar al Iaşului, ar fi câştigat Primăria Iaşi în mod categoric.

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a votat, sâmbătă, candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iaşului. Fostul social-democrat a fost susţinut de 28 de membri, trei s-au abţinut şi doi au votat „împotrivă”. Pentru preşedinţia CJ Iaşi este susţinut ministrul Mediului, Costel Alexe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici