Democrat-liberalii bucureşteni îşi aleg duminică primul preşedinte femeie

Aproximativ 700 de delegaţi democrat-liberali se vor reuni, duminică, la Palatul Parlamentului, pentru a alege noua conducere a Organizaţiei PDL Bucureşti, pentru prima dată pentru şefia acesteia candidând o femeie, Elena Udrea, actualul preşedinte interimar al filialei.

19 afișări
Imaginea articolului Democrat-liberalii bucureşteni îşi aleg duminică primul preşedinte femeie

Democrat-liberalii bucureşteni îşi aleg duminică primul preşedinte femeie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

De altfel, Udrea este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei PDL Bucureşti.

Miza acestei reuniuni este alegerea Biroului Permanent al Organizaţiei PDL Bucureşti, a unei echipe care să îşi asume programul politic pe următorii 4 ani.

Organizaţie importantă, condusă de-a lungul timpului de Traian Băsescu, Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Liviu Negoiţă, PDL Bucureşti încearcă o redresare după ce intrase pe o pantă descendentă din cauza lipsei de coerenţă şi a unei strategii.

"Mergeam pe linia de plutire", spuneau unii membri de partid, care cred că venirea Elenei Udrea în fruntea organizaţiei, ca preşedinte interimar, a adus mai multă organizare în filială. Au fost făcute alegeri la organizaţiile de sector şi a fost stabilit un obiectiv clar pentru PDL-işti: recâştigarea încrederii bucureştenilor, recâştigarea încrederii unui electorat modern, informat, care a votat aproape mereu cu dreapta politicii.

Organizaţia PDL Bucureşti a fost de-a lungul timpului o trambulină pentru candidatul la funcţia de primar general al Capitalei, cei care s-au succedat la conducerea sa fiind propulsaţi atât la Primărie, cât şi ca lideri importanţi ai partidului, precum şi în funcţii cheie ale statului.

Pentru cele două posturi de prim-vicepreşedinte al PDL Bucureşti s-au înscris Sorina Plăcintă şi Costică Canacheu, în timp ce pentru o singură funcţie de secretar general sunt trei candidaţi: Dănuţ Liga, Elena Hristu şi Vasile Gherasim, cel din urmă avînd cele mai mari şanse să devină secretar general.

Reprezentanţii PDL vor trebui să aleagă şi preşedintele Comisiei de etică, în cursă aflându-se liderul senatorilor democrat-liberali, Cristian Rădulescu, şi Anca Alexandrescu.

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, marţi, că şi-a depus candidatura pentru şefia organizaţiei şi că "nu exclude din start o candidatură" la Primăria Capitalei.

Întrebată dacă intenţionează să candideze pentru funcţia de primar general al Capitalei, Elena Udrea a spus că trebuie să se meargă cu cel mai bun candidat şi că este prea devreme să se gândească la acest lucru. "Un preşedinte de organizaţie trebuie să meargă cu cel mai bun candidat, este prea devreme să mă gândesc personal la candidatura mea pentru că oricine va vrea să candideze trebuie să-şi măsoare încrederea bucureştenilor înainte de a intra în competiţie", a spus Udrea.

Ea a apreciat că această competiţie este deschisă şi a precizat că persoana cea mai bine pregătită pentru această cursă electorală va fi identificată cu câteva luni înainte de alegeri. "Nu exclud din start o candidatură de-a mea. Este obligaţia liderului de organizaţie să asigure cel mai bun candidat pe care îl poate asigura, după cum nu exclud varianta ca această candidatură să nu fie neapărat din partid. Un alt obiectiv pe care-l am este redeschiderea dialogului cu societatea civilă", a precizat Elena Udrea. Ea arătat că oricine ar îndeplini criteriile promovate de partid ar putea fi candidatul PDL pentru Primăria Generală a Capitalei.

Lipsa contracandidaţilor este pusă de Elena Udrea pe seama faptului că numele influente din partid au primit deja posturi. "Restul şi-au cam luat funcţii prin organizaţii. Dacă cineva dorea această funcţie, avea timp în ultimii trei ani să se pregătească. Nu e o misiune uşoară", a precizat, pentru "Gândul", ministrul Dezvoltării.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a fost desemnată, în 19 iulie, de BPN al PDL, drept preşedinte interimar al organizaţiei partidului din Bucureşti. Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a precizat atunci că s-a luat această decizie urmare a anunţului lui Liviu Negoiţă că nu va candida la preşedinţia filialei Bucureşti a partidului.

Vicepreşedintele PDL Liviu Negoiţă a declarat, în 21 iulie, pentru MEDIAFAX, că el a recomandat-o pe Elena Udrea pentru funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei Bucureşti, post pe care el l-a deţinut anterior, apreciind că aceasta este "o persoană dinamică şi apropiată de colegi". Negoiţă a făcut aceste precizări pentru a respinge speculaţiile privind eventuale disensiuni între el şi Udrea.

Tot atunci, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, declara că Elena Udrea are "o şansă" în privinţa alegerilor pentru Primăria Capitalei, deşi actualul primar general Sorin Oprescu este "un contracandidat serios pentru oricine".

(Material realizat de Emma Toader, ema@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici