Deputat din Opoziţie: Am suspiciunea că Manda face un joc dublu. Refuză să facă un control real asupra SRI

Deputatul USR Lucian Viziteu, membru în comisia de control a SRI, a declarat marţi că preşedintele comisiei, Claudiu Manda, face un joc dublu, deoarece refuză să facă un control real asupra Serviciului Român de Informaţii, încercând să îi protejeze pe cei care au încălcat legea în cadrul SRI.

687 afișări
Imaginea articolului Deputat din Opoziţie: Am suspiciunea că Manda face un joc dublu. Refuză să facă un control real asupra SRI

Depudat din Opoziţie: Am suspiciunea că Manda face un joc dublu. Refuză să facă un control real asupra SRI

„Nu înţeleg de ce dl. Manda refuză să facă un control real asupra Serviciului Român de Informaţii mai ales când cei din partide de guvernare, dl. Dragnea şi dl. Tăriceanu, acuză diverse ilegalităţi. Am din ce în ce mai puternică suspiciunea că dl. Manda face un joc dublu şi aş fi curios să văd dacă are un stat de plată şi în altă parte decât din Parlament. Dacă există ceva unde s-a încălcat legea în cadrul SRI dl Manda încearcă să ascundă acest lucru. Să îi protejeze. Nu văd altă explicaţie de ce nu am putea să mergem să vizităm unitatea de interceptări în timp ce colegii din PSD şi ALDE ai domniei sale acuză că ar fi fost făcute lucruri ilegale. Cred că face un joc dublu. Nu este un om obiectiv şi nu realizată un control real asupra SRI”, a afirmat deputatul USR Lucian Viziteu, în Parlament.

El a susţinut că a făcut, în cadrul şedinţei a Comisiei de Control a SRI, mai multe solicitări, însă preşedintele comisiei, Claudiu Manda, le-a refuzat.

„Am solicitat să mergem, în final, odată, la o unitate de interceptări să vedem cum se pun în aplicare mandatele de interceptari, fie cele tehnice de la procurori, fie cele pe securitate naţională. Bineînţeles că a refuzat. Am solicitat să solicităm oficial SRI numărul total de persoane care au fost vizate de diverse mandate pentru a afla o cifră exactă şi pentru a nu rămâne în spaţiul public cu cifra exagerată pe care domnia sa a oferit-o public. Bineînţeles că şi această solicitare a refuzat-o. Am mai solicitat să avem un punct de vedere pe OUG 6 şi a amânat-o”, a adăugat Lucian Viziteu.

De asemenea, deputatul USR a precizat că la şedinţa de marţi, Comisia de Control a SRI a primit o serie de protocoale noi, în urma audierii directorului SRI, Eduard Hellvig.

„S-au discutat câteva informări de rutină pe care le-am primit de la SRI. Am primit o serie de documente în urma audierii dl. Director Hellvig, o serie de protocoale noi. Au fost deschise plicurile şi acum sunt spre studiu. Manda a spus că de acum nu mai vrea să mai pună pe ordinea de zi un punct de diverse, de discuţii libere. Ordinea de zi o face el împreună cu colegul lui din ALDE, cu uşile închise. S-ar putea să nu mai discutăm nimica în afară de ceea ce decide domnul Manda”, a conchis Viziteu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici