Giorgiana Hosu, avizată favorabil de procurorii CSM pentru funcţia de procuror-şef adjunct DIICOT

Giorgiana Hosu, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de adjunct DIICOT, a primit aviz favorabil, marţi, din partea Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit unui anunţ al instituţiei.

445 afișări
Imaginea articolului Giorgiana Hosu, avizată favorabil de procurorii CSM pentru funcţia de procuror-şef adjunct DIICOT

Giorgiana Hosu, avizată favorabil de procurorii CSM pentru funcţia de procuror-şef adjunct DIICOT

"În şedinţa din data de 9 octombrie 2018, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat pozitiv propunerea ministrului justiţiei în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei procuror Hosu Elena Giorgiana", arată CSM, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Totodată, în aceeaşi şedinţă, Secţia, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a procurorului Florena Esther Sterschi.

Hotărârile Secţiei pentru procurori vor fi motivate şi transmise Ministerului Justiţiei.

Giorgiana Hosu, propusă de ministrul Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de procuror şef adjunct al DIICOT, a susţinut marţi interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

În prezent, Hosu este delegată în aceeaşi funcţie.

Procurorul Giorgiana Hosu are peste 20 de ani vechime, ea activând ca adjunct al DIICOT în perioada 2013-2015, după ce, anterior a condus vreme de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare al instituţiei. După ce Alina Bica şi-a dat demisia în 2015 din funcţia de procuror-şef al instituţiei, Giorgiana Hosu a preluat interimatul instituţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici