Deputat PNL, către Tudorel Toader: Pirueta pe care aţi făcut-o vă transformă din jurist în artist al circului

Deputatul PNL Gabriel Andronache i-a spus ministrului Justiţiei, marţi, la dezbaterea moţiunii simple „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!”, că pirueta făcută prin modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, îl transformă „din jurist, în artist al circului guvernamental”.

552 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL, către Tudorel Toader: Pirueta pe care aţi făcut-o vă transformă din jurist în artist al circului

Andronache, către Toader: Pirueta pe care aţi făcut-o vă transformă din jurist în artist al circului

„Pirueta pe care aţi realizat-o în ultimele săptămâni, modificând modificarea legilor justiţiei, vă transformă din jurist în artist al circului guvernamental.V-am cerut abrogaţi şi plecaţi. Învârtitura făcută, printr-o nouă OUG, nu vă reuşeşte. Ghinion, odificând modificarea, aţi încurcat-o cu abrogarea. Întrebările care îl frământă pe ministrul cu cele mai multe schimbări bruşte de atitudine, OUG 13, altă întrebare, sau OUG 7 „ievaluez”, vai de capul meu e jale. În această lume paralelă, sisul dumneavoastră pare că este să aveţi sub papuc Justiţia. Să reînviaţi epoca de aur Stănoiu, sau prin sfârlitură ministrul face să dispară orice procuror care mai visează că justiţia poate fi independentă. În lumea reală OUG 7 reprezintă o lovitură de măciucă. Reacţia judecătorilor care au iniţiat proteste arată cât de mare a fost şocul produs de aceasta. Aţi ridicat mingi la fileu şefului cu mustaţă”, a declarat Gabriel Andronache, la dezbaterea moţiunii simple adresate ministrului Justiţiei.

Deputaţii au dezbătut, marţi, moţiunea simplă iniţiată de Opoziţie împotriva ministrului Justiţiei. Aceasta va fi votată în plenul de miercuri. Tudorel Toader a ajuns la dezbaterea din plen imediat după şedinţa de Guvern unde a OUG 7 a fost modificată.

Guvernul a adoptat, marţi, proiectului pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Ulterior, Tudorel Toader a anunţat că actul normativ conţine cinci modificări, între care se numără şi cele privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor şi posibilitatea ca un judecător să candideze la şefia parchetelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici