Deputat PNL: "Mă surprinde tăcerea ANRE privind facturile la energie"

Deputatul PNL Gheorghe Pecingina cere comisie parlamentară pentru a ancheta cum ANRE şi-a exercitat atribuţiile de supraveghere furnizorilor de energie electrică şi gaze naturale: „În toată nebunia ultimelor zile privind facturile la energie, mă surprinde tăcerea ANRE”.

203 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL: "Mă surprinde tăcerea ANRE privind facturile la energie"

Sursa Foto- Camera Deputatilor / http://www.cdep.ro

„În toată nebunia ultimelor zile privind facturile la energie, mă surprinde tăcerea ANRE. Ei ar fi cei mai în măsură să răspundă şi să ne lămurească în legătură cu cazurile de încălcare a legii de plafonare şi compensare a preţurilor. Am de gând să le propun colegilor din Parlament comisie de evaluare a activităţii ANRE pe ultimul an şi, dacă este cazul, comisie parlamentară de anchetă, pentru a vedea cum ANRE şi-a exercitat atribuţiile de supraveghere a modului în care companiile de profil au aplicat prevederile Legii privind plafonarea preţurilor la energie şi compensarea facturilor”, scrie pe Facebook deputatul PNL Gheorghe Pecingina.

El acuză conducerea ANRE că nu acţionează pentru îndeplinirea obiectivelor de activitate.

„În tot acest scandal, cel mai puţin vorbesc exact cei care ar trebui să vorbească cel mai mult, pentru că au cea mai mare responsabilitate în domeniu: domnii de la ANRE. Această instituţie, aflată sub control parlamentar, are printre obiectele de activitate: <monitorizarea aplicării reglementărilor obligatorii la nivel naţional necesare funcţionării sectorului şi pieţei energiei electrice, termice şi a gazelor naturale în condiţii de eficienţă, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor>. Exact aceste obiective par să fi fost date uitării de ANRE în privinţa aplicării legii de plafonare şi compensare a facturilor la energie. ANRE trebuie să devină o instituţe in serviciul românilor, nu un sanatoriu al rentierilor de lux”, conchide liberalul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici