Deputaţii au ajuns la un acord privind bugetul Camerei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că există un acord al tuturor liderilor grupurilor parlamentare pe tema bugetului Camerei Deputaţilor pe anul 2009.

16 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au ajuns la un acord privind bugetul Camerei

Anastase: Liderii grupurilor parlamentare au ajuns la un acord privind bugetul Camerei Deputaţilor (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul bugetului Camerei Deputaţilor pe 2009 prevede cheltuieli de 302 milioane de RON, fiind cu 20% mai mare faţă de cel de anul trecut.

Anastase a precizat că majorarea bugetului faţă de anul trecut este cauzată de cheltuielile cu parlamentarii europeni şi de creşterile salariale decise din luna octombrie.

Ea a spus că a scãzut fondul aflat la dispoziţia sa, că nu vor exista achiziţii de maşini şi că "s-au diminuat toate lucrurile care nu ţin de legislaţie".

Anastase a adăugat, însă, că vor fi continuate, la propunerea sa, investiţiile care se vor face la comisiile parlamentare privind dotarea acestora cu aparaturã de înregistrare şi cu sisteme de vot electronic.

De asemenea, va continua şi dotarea studioului de televiziune, a mai spus Anastase, adăugând că la acest studio sunt realizate deja 70% dintre dotările necesare.

Ea a arãtat cã vor fi alocate şi fonduri pentru parteneriatul cu societatea civilă, care au lipsit anul trecut.

"Sunt aceleaşi cifre de la precedenta şedinţă a Biroului Permanent. Noi suntem constrânşi de cadrul legislativ", a adăugat Roberta Anastase care a mai spus că au scăzut cheltuielile cu deplasările în străinătate.

Citeşte şi:

Deputaţii îşi fac buget de criză

Roberta Anastase nu vrea să facă parte din CSAT

Anastase propune scanarea semnăturii deputaţilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici