Deputaţii au amânat discutarea bugetului instituţiei

Camera Deputaţilor şi-a reluat, marţi, şedinţa, după ce liderii grupurilor parlamentare s-au întâlnit şi au decis ca discutarea proiectului bugetului camerei să aibă loc într-o şedinţă viitoare a acestui for legislativ.

16 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au amânat discutarea bugetului instituţiei

Deputaţii au amânat discutarea bugetului instituţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Viceliderul grupului parlamentar al PNL Eugen Nicolăescu a declarat pentru MEDIAFAX că la întâlnirea liderilor s-a stabilit ca Biroul Permanent al camerei să fie convocat, la prânz, pentru a hotărî când va fi dezbătut în plenul camerei proiectul de buget al acestui legislativ pe acest an.

Deputaţii şi-au continuat şedinţa de plen cu votul final asupra proiectelor de lege dezbătute marţi dimineaţa.

Camera Deputaţilor şi-a suspendat, marţi, şedinţa, de două ori, pentru pauze de consultări între liderii grupurilor parlamentare, înainte de dezbaterea proiectului bugetului Camerei pe anul 2009.

Deputaţii din comisia de buget- finanţe au avizat favorabil bugetul Camerei pe 2009

Comisia de buget, finanţe a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, marţi, cu 21 voturi pentru şi 5 voturi împotrivă, ale reprezentanţilor PNL, proiectul de buget al Camerei pe 2009, în forma adoptată de Biroul Permanent al acestui for, acesta fiind în sumă de 301 milioane de lei.

Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, prezent la dezbaterile din comisie, a declarat, înainte de votul deputaţilor, că, personal, consideră că acest buget trebuie aprobat în această formă.

"Nu suntem pe primul loc, suntem pe locul 10 -15 la creşteri între instituţiile statului", a precizat Barbu.

Comisia a respins propunerea deputatului PNL Eugen Nicolaescu de a reduce bugetul Camerei cu 49 milioane de lei, la capitolele investiţii şi salarii.

Comisia de buget a respins şi un amendament al deputatului PNL Ghiţoiu Daniel de a amâna dezbaterea bugetui Camerei până când premierul Emil Boc va adopta ordonanţa privind tăierea sporurilor şi premiilor.

Unii membri ai comisiei s-au plâns de imaginea pe care parlamentarii o au, arătând că, oricât ar reduce bugetul, tot nu este suficient.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici