Deputaţii au amânat sesiunea de vot final pentru săptămâna viitoare, din lipsă de cvorum

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să amâne sesiunea de vot final pentru săptămâna viitoare, din cauza lipsei de cvorum constatată la finalul şedinţei solemne pentru aniversarea NATO.

11 afișări

În debutul şedinţei de vot final a deputaţilor, viceliderul grupului parlamentar al PNL, Eugen Nicolăescu, a anunţat de la tribună că nu este întrunit cvorumul de şedinţă pentru exprimarea votului final.

"Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră pe votul electronic, nu avem cvorumul de şedinţă pentru vot final. Ori acceptaţi o întâlnire a liderilor de grupuri să vedem dacă avem sau nu cvorum, ori dacă nu, putem să amânăm şedinţa de vot final pe săptămâna viitoare. Vă rog să decideţi dumneavoastră", a spus Nicolăescu.

La rândul său, viceliderul PNL Aura Vasile a propus o pauză de trei minute pentru întâlnirea liderilor de grup.

Şi Marton Arpad a luat cuvântul, declarând că există o prevedere legală, conform căreia persoana care conduce şedinţa plenului la şedinţele de vot final, dacă constată că nu există cvorum necesar, închide şedinţa respectivă şi indică ora şi ziua când deputaţii se întâlnesc din nou.

Roberta Anastase i-a invitat pe liderii de grup să se întâlnească pentru a discuta ora şi data viitoarei întâlniri şi a anunţat ulterior de la prezidiul Camerei Deputaţilor că, prin acordul liderilor de grup, "votul final este amînat pentru săptămâna viitoare" .

Deputaţii au exprimat doar un vot la primul proiect de pe ordinea de zi şi anume proiectul de Hotărâre privind încuviinţarea efectuării de către Comisia pentru industrii şi servicii a unei anchete privind acordul petrolier al Companiei Sterling Resources Ltd. în contextul modificării Legiipetrolului nr.238/2004 şi a altor acte normative conexe, pentru care au votat doar 92 de deputaţi, 26 fiind împotrivă, iau unul abţinându-se.

La înceierea şedinţei plenului, Anastase nu a menţionat ce se întâmplă cu primul vot exprimat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici