Deputaţii au respins cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Florin Popescu: Mulţumesc colegilor că au avut încredere că nu sunt pericol public

Deputaţii au respins, marţi, cererea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, fiind exprimate 224 de voturi "împotrivă" şi 78 "pentru". Popescu a declarat, după vot, că le mulţumeşte deputaţilor că au avut încredere în el că nu reprezintă un pericol public, arătând că în timpul votului a cerut şi sprijin divin şi i-a ajutat.

382 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au respins cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Florin Popescu: Mulţumesc colegilor că au avut încredere că nu sunt pericol public

Florin Popescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Deputaţii s-au pronunţat prin vot secret cu bile asupra cererii privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu.

Deputatul Florin Popescu a solicitat deputaţilor, înainte de vot, să nu-l considere un pericol public, arătând că acuzaţiile la adresa sa se referă de probleme de acum 2 ani din perioada Sărbătorilor Pascale şi nu din campanie electorală.

"Vin astăzi în faţa dumneavostră să încerc să vă conving că nu sunt un pericol public", le-a spus Popescu deputaţilor. El a adăugat că de când a fost acuzat a mers săptămânal la Parchet pentru clarificări, nu s-a sustras anchetei justiţiei şi că s-a prezentat şi la Comisia juridică. "Vă solicit şi dumeavostră să nu mă consideraţi un pericol public. De un an şi jumătate suntem colegi şi nu cred că puteţi să mă consideraţi un pericol public", a mai spus Popescu.

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a precizat, luni, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, că deputaţii au progamat marţi şedinţă în plen şi vot final, arătând că la votul final automat intră şi cererea în cazul lui Florin Popescu.

Camera Deputaţilor nu a reuşit să se pronunţe de trei săptămâni asupra acestui punct din cauza lipsei deputaţilor, pe fondul campaniei electorale.

Popescu: Mulţumesc colegilor că au avut încredere că nu sunt pericol public. Am cerut şi sprijin divin

"Le mulţumesc colegilor mei că au avut încredere în mine că nu reprezint un pericol public şi vreau să reafirm că mă pun la dispoziţia justiţiei oricând voi fi solicitat pentru o declaraţie, nu mă voi sustrage şi nu am de gând să fug din ţară", a afirmat Popescu.

El a adăugat că rămâne român în România la dispoziţia justiţiei, care speră să fie independentă.

Întrebat în legătură cu faptul că în timpul votului deputaţilor el s-a închinat, Popescu a spus: "Oricine trece prin astfel de lucruri are emoţii, iar la noi în familie este o tradiţie veche creştinească şi am cerut şi sprijin divin, evident. Şi văd că m-a ajutat şi îi mulţumesc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici