Deputaţii au respins două cereri de reexaminare ale preşedintelui Traian Băsescu

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, în sesiunea de vot final, două dintre cele opt cereri de reexaminare ale preşedintelui Traian Băsescu aflate pe ordinea de zi.

570 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au respins două cereri de reexaminare ale preşedintelui Traian Băsescu

Deputaţii au respins două cereri de reexaminare ale preşedintelui Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Prima cerere de reexaminare respinsă de plen a suscitat dezbateri aprinse între deputaţii din arcul guvernamental şi cei ai opoziţiei, imediat după ce s-a constat că raportul Comisiei, prin care se propunea respingerea reexaminării, fusese adoptat.

Reprezentanţii opoziţiei au mulţumit celor de la putere pentru că, respingând cererea de reexaminare, au votat pentru menţinerea rentelor viagere ale sportivilor de performanţă.

"PNL este de acord cu acest amendament care menţine rentele viagere ale sportivilor de performanţă, sunt în asentimentul colegilor de la PDL care au votat pentru noi, le mulţumesc, sperăm să se mai întâmple şi altădată", a spus deputatul PNL Mihai Calimente.

Raportul privind respingerea reexaminării a întrunit 135 de voturi "pentru", 89 de voturi "împotrivă" şi două abţineri, acesta fiind, astfel, adoptat.

Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a precizat că liderul grupului PNL, Călin Popescu Tăriceanu, i-a făcut semn că instalaţia de vot nu funcţionează şi că a anunţat reluarea votului pentru că, iniţial, din acest motiv, nu a anunţat rezultatul votului.

"Preşedintele de şedinţă anunţă rezultatul votului care se consemnează. Nu l-am anunţat, în consecinţă nu e vorba de o lege adoptată", a spus Oltean.

După luările de poziţie ale reprezentanţilor opoziţiei, Oltean a anunţat în plen că votul este considerat valabil şi că raportul prin care se respinge cererea de reexaminare a preşedintelui este adoptat.

În ceea ce priveşte a doua cerere de reexaminare, deputaţii din arcul guvernamental nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a adopta raportul de admitere a reexaminării, întrunind doar 161 de voturi "pentru", în loc de 169 de voturi, cât ar fi fost necesar.

În cazul ambelor cereri de reexaminare Camera Deputaţilor este forul decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici