Deputaţii au schimbat soneria de convocare la şedinţele de plen cu muzică simfonică. Mădălin Voicu: Există şi riscul ca deputaţii să o pornească la dans - VIDEO

Deputaţii vor fi chemaţi, începând de miercuri, la şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor, pe muzică simfonică, pe holul mare al Parlamentului fiind auzite acordurile Rapsodiei Române Nr. 1 a lui George Enescu.

243 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au schimbat soneria de convocare la şedinţele de plen cu muzică simfonică. Mădălin Voicu: Există şi riscul ca deputaţii să o pornească la dans - VIDEO

Deputaţii au schimbat soneria de convocare la şedinţele de plen cu muzică simfonică. Mădălin Voicu: Există şi riscul ca deputaţii să o pornească la dans (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Deputaţii care au participat la şedinţa de plen a Camerei au fost plăcut surprinşi de faptul că înainte de începerea şedinţei nu s-a mai declanşat alarma folosită de obicei pentru convocarea parlamentarilor la plen şi care avea un sunet strident, în difuzoare auzindu-se acordurile Rapsodiei Române.

Deputatul Mădălin Voicu a arătat că pe viitor colegii lui vor auzi şi alte piese de muzică simfonică ale unor compozitori celebri, precum Beethoven, Mozart, Bach.

"Cultura muzicală este cât îşi doreşte fiecare să o aibă, dar am insistat pe ideea că alarma aia care a fost înainte nu are darul să mobilizeze, şi atunci am spus că mai bine cu muzică clasică, simfonică", a spus el, despre schimbarea soneriei.

Mădălin Voicu a arătat că există şi riscul ca deputaţii să o "pornească la dans".

"Am convingerea că e mult mai bine aşa, şi pentru urechi şi pentru ambient, să fie mai aproape de lucrurile omeneşti. Aia cu soneria sună a DNA şi am spus că poate găsim o soluţie să schimbăm puţin ambitusul şi modul în care ne pregătim pentru o şedinţă", a mai spus deputatul PSD.

Schimbarea soneriei de la Camera Deputaţilor a venit în urma unei solicitări pe care deputatul neafiliat Remus Cernea a depus-o la conducerea Camerei Deputaţilor, deranjat de zgomotul produs de alarma prin care erau invitaţi deputaţii în plen.

Cernea declara cu prilejul depunerii acestei sesizări că zgomotul soneriei este unul exagerat de intens şi iritant.

Alarma era folosită la Camera Deputaţilor cu scopul de a invita deputaţii să intre în sala de plen. Zgomotul produs se auzea cel mai intens pe holurile care deservesc sala de plen. Alarma era folosită, uneori, câteva minute, dar existau şi cazuri când funcţiona şi câteva zeci de minute, în situaţii în care prezenţa deputaţilor în plen era considerată imperativă.

După declaraţiile susţinute de Cernea pe holul plenului Camerei, intensitatea zgomotului produs de alarmă a fost redusă.

Senatul nu are un astfel de sistem de invitare a senatorilor în plen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici