Deputaţii decid miercuri asupra cererii DNA privind reţinerea şi arestarea lui Cristian Rizea

Plenul Camerei Deputaţilor va decide miercuri asupra solicitării DNA de reţinere şi arestare a deputatului PSD Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

369 afișări
Imaginea articolului Deputaţii decid miercuri asupra cererii DNA privind reţinerea şi arestarea lui Cristian Rizea

Deputaţii decid miercuri asupra cererii DNA privind reţinerea şi arestarea lui Cristian Rizea

Dezbaterile vor începe la ora 12,00, fiind urmate de două voturi cu bile - unul pentru reţinere şi unul pentru arestare.

''De la alegerea actualului preşedinte al României, Klaus Iohannis, şi eu, şi colegii mei am votat în favoarea tuturor solicitărilor formulate de justiţie'', a declarat luni liberalul Ludovic Orban.

"Poziţia politică a PSD este aceeaşi pe care o ştiţi. A fost votată o dată şi nu a fost schimbată", a afirmat Liviu Dragnea, întrebat fiind de jurnalişti cum va vota PSD în cazul deputatului Cristian Rizea.

Deputaţii din Comisia juridică au avizat pozitiv luni cererea DNA privind reţinerea şi arestarea social-democratului Cristian Rizea.

Rezultatul a fost anunţat de Ciprian Nica, vicepreşedinte al Comisiei juridice.

Potrivit acestuia, în cazul arestării 11 deputaţi au votat ''pentru'', 3 ''împotrivă'', iar 5 s-au abţinut.

Ciprian Nica a confirmat oficial şi rezultatele votului în cazul cererii de reţinere - 13 deputaţi au votat ''pentru'', 3 ''împotrivă'', iar alţi 3 s-au abţinut.

Procurorii DNA cer Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

"La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înţelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti", a arătat DNA într-un comunicat.

Deputatul PSD a susţinut că motivul pentru care a ajuns în această situaţie este dorinţa de a candida la primăria sectorului 5 al Capitalei. ''Trebuia să renunţ mai demult. Nu am ascultat pe cine trebuia'', a conchis social-democratul.

''Acest dosar are o singură probă. În această speţă a mai existat un dosar acum 5 ani, când l-am câştigat în faţa ANI, cu acelaşi obiect, cu aceeaşi sumă de bani, iar acel martor care atunci a declarat cu mâna pe Biblie într-un fel, acum are o declaraţie total schimbată. În aceşti 5 ani de zile a comis ilegalităţi, a ajuns în închisoare şi şi-a negociat libertatea lui cu preţul libertăţii noastre'', a declarat luni Cristian Rizea.

El a mai spus că este pregătit pentru orice variantă.

''Este un examen pentru mine. Asta e viaţa. La momentul oportun o să spun mai multe'', a adăugat social-democratul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici