Deputaţii dezbat, marţi, moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Virgil Popescu

  • Deputaţii dezbat, marţi, moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, denumită „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”.
  • Votul va avea loc miercuri.
  • Parlamentarii partidului „Forţa Dreaptă” au anunţat că vor vota în favoare.
167 afișări
Imaginea articolului Deputaţii dezbat, marţi, moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Virgil Popescu

Moţiunea simplă „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu” a fost iniţiată de 54 de deputaţi.

Dezbaterea este programată marţi, iar votul final va fi dat miercuri.

„Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei – chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă. Opera de artă a guvernării PSD-PNL-UDMR, desăvârşită de Virgil Popescu cu o seninătate inconştientă şi cu complicitatea ANRE, este celebra schemă de compensare şi de plafonare”, se arată în moţiunea simplă.

Potrivit documentului, în loc de predictibilitate, „schema – căci acest guvern nu putea concepe decât o schemă, o făcătură, o şmecherie sau o manevră – a generat panică şi incertitudine”.

„Domnilor de la PSD, să le explicaţi micilor producători din judeţele Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi sau Buzău de ce bruma lor de venituri din agricultură şi mici afaceri este înghiţită de inflaţie şi de preţurile la energie. Pe de altă parte, să le explicaţi şi angajaţilor de la C.E. Oltenia cum, din cauza condiţiilor inumane de muncă, în anul 2022 moare câte un angajat la fiecare cinci zile. Domnilor de la UDMR, când o să vă duceţi în campanie pentru voturi, să le explicaţi celor 2.155 de angajaţi de la Romaqua, celor 1.068 de angajaţi de la Azomureş sau celor 441 de angajaţi de la Fabrica de Lapte din Baraolt de ce a fost mai important să-l ţineţi la căldurică pe Virgil Popescu decât să vă pese de situaţia celor mai importante companii din judeţele Harghita, Mureş şi Covasna! Domnule Popescu, orice zi în plus în care sunteţi ministru înseamnă încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă! Altfel, trăiască guvernul falimentului”, se menţionează în finalul moţiunii simple.

Deputaţii Forţa Dreptei susţin moţiunea simplă anunţată de USR împotriva ministrului Energiei: „Virgil Popescu trebuie demis cât mai repede”.

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Moţiunea poate fi initiată de cel puţin 50 de deputaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici