Deputaţii jurişti resping suspendarea preşedintelui Camerei Deputaţilor

Deputaţii din Comisia juridică au respins, marţi, cu nouă voturi "pentru", o abţinere şi 14 voturi "împotrivă", cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

17 afișări
Imaginea articolului Deputaţii jurişti resping suspendarea preşedintelui Camerei Deputaţilor

Deputaţii jurişti resping suspendarea preşedintelui Camerei Deputaţilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Deputaţii din comisia juridică au ajuns la concluzia că Anastase nu a încălcat Regulamentul şi nu se impune aplicarea unei sancţiuni pentru aceasta, a declarat marţi, preşedintele comisiei juridice, Daniel Buda (PDL).

El a precizat că prin vot secret, deputaţii din comisia juridică au decis că Roberta Anastase nu trebuie sancţionată cu suspendarea activităţii pe o perioadă de 30 de zile, aşa cum cereau PSD şi PNL.

"Au fost 9 voturi pentru, o abţinere, 14 voturi împotriva suspendării, este un vot responsabil, dat de colegii noştri pentru situaţia prezentată de semnatarii petiţiei", a adăugat Buda.

El a precizat că "în urma unei cercetări minuţioase şi cu foarte multă responsabilitate", parlamentarii din comisia juridică au ajuns la concluzia că Roberta Anastase n-a încălcat regulamentul şi nu trebuie sancţionată.

Grupurile parlamentare ale PNL şi PSD au sesizat comisia juridice a Camerei Deputaţilor, cerând suspendarea activităţii preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pe o perioadă de 30 de zile, fiind nemulţumiţi de modul în care aceasta a condus în urmă cu două săptămâni, lucrările Camerei Deputaţilor în care se dezbătea Raportul comisiei parlamentare de anchetă în cazul Udrea.

Decizia comisiei juridice în cazul Robertei Anastase a fost luat într-o şedinţă secretă, în care presa nu a participat.

Unii deputaţi au susţinut că potrivit regulamentului, şedinţele comisiei juridice în care se discută despre eventuala sancţionare a unor parlamentari sunt "nepublice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici