Deputaţii nu renunţă la legea privind produsele româneşti din hipermarket

Deputaţii din Comisia de agricultură au decis, marţi, să trimită plenului proiectul prin care comercianţii sunt obligaţi să expună la raft 51% produse româneşti, solicitarea patronatelor de a respinge iniţiativa legislativă picând la vot, a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful comisiei, Nini Săpunaru.

1045 afișări
Imaginea articolului Deputaţii nu renunţă la legea privind produsele româneşti din hipermarket

Deputaţii nu renunţă la legea privind produsele româneşti din hipermarket

Nini Săpunaru a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că proiectul de lege potrivit căreia comercianţii trebuie să aibă la raft 51% produse provenite din lanţul scurt de aprovizionare va fi transmisă plenului fără niciun fel de modificare.

Preşedintele Comisiei de agricultură, deputatul PNL Nini Săpunaru, a afirmat că, în decursul dezbaterii, unul dintre membrii comisiei a formulat amendamentul cerut de retaileri şi patronate, acela de a respinge proiectul de lege în întregime, însă amendamentul a fost supus votului comisiei şi a fost respins.

"La votul final, amendamentul poate fi susţinut în plen. Să vedem cine şi-l asumă", a mai spus Nini Săpunaru, precizând că în forma adoptată de comisie legea este aşteptată de mulţi oameni.

Preşedintele Comisiei de agricultură a mai declarat că, în forma actuală, legea nu contravine principiilor pieţei unice, subliniind că prevede obligativitatea ca în hipermarketuri să existe 51% din produse provenite din “lanţul scurt” de aprovizionare, fără să facă strict trimitere la produsele româneşti.

În condiţiile în care deputaţii intră miercuri în vacanţă până după alegerile locale, o decizie a plenului Camerei Deputaţilor ar putea fi luată abia după 7 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici