Deputaţii PDL aşteaptă luni un răspuns al premierului privind demiterea ministrului Andronescu

Deputatul PDL Gelu Vişan a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că grupul parlamentar aşteaptă, luni, o reacţie a premierului privind ordinul dat de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, deputaţii PDL susţinând în continuare demiterea acesteia.

13 afișări
Imaginea articolului Deputaţii PDL aşteaptă luni un răspuns al premierului privind demiterea ministrului Andronescu

Deputatul PDL Gelu Vişan (Montaj foto)

"Într-adevăr, dacă nu îşi retrage ordinul doamna ministru, liderul nostru de grup, Mircea Toader, a exprimat poziţia întregului grup PDL din Camera Deputaţilor şi anume, mâine (luni - n.r.), vom cere în şedinţa de grup să fie demisă din funcţie", a anunţat Gelu Vişan.

El a precizat că această poziţie a deputaţilor PDL va fi menţinută dacă până în momentul în care se va reuni grupul parlamentar în şedinţă nu se va fi rezolvată această problemă.

Vişan a explicat că acest ordin este încă în vigoare la acest moment, întrucât în textul său se prevede că, în termen de 48 de ore, inspectoratele şcolare vor transmite Ministerului Educaţiei lista cu propunerile de numire a cadrelor didactice prin detaşare pentru funcţiile de conducere din unităţile şcolare.

"Toţi parlamentarii PDL au această poziţie, şi anume, în cazul în care nu se rezolvă această problemă, în sensul de a fi retras acest ordin de ministru, aberant din punctul nostru de vedere, atunci noi îi cerem premierului să o demită pe Ecaterina Andronescu", a mai spus el.

Deputatul PDL a precizat că, prin aplicarea acestui ordin, se creează o "hipercentralizare şi politizare a întregului învăţământ", iar această decizie a venit la câteva ore după ce ministrul Andronescu semnase pentru legea învăţământului, pe care Executivului şi-a asumat răspunderea în Parlament şi ale cărei prevedri sunt total contrarii ordinului dat de aceasta.

El a precizat că ministrul Andronescu mai trebuie să dea socoteală, pe lângă acest ordin, şi pentru demiterea, în ultima perioadă, pe "criterii politice", a sute de directori de şcoli. El a dat exemplul judeţului pe care îl reprezintă în Parlament, Dolj, unde peste 70 de directori au fost schimbaţi în ultimele luni de zile.

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, că i-a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să anuleze ordinul care îi conferă acesteia dreptul de a schimba directorii de şcoli, avertizând că dacă ordinul va fi aplicat, atunci ministrul va fi schimbat din funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici