Deputaţii PSD şi PNL acuză existenţa unor suspiciuni în cazul votului la Legea asistenţei sociale

Grupurile PSD şi PNL din Camera Deputaţilor au acuzat marţi, imediat după ce Legea asistenţei sociale a fost adoptată în plen, existenţa unor suspiciuni în legătură cu acest vot, drept pentru care au anunţat că rămân în sală, asigurând cvorumul de şedinţă, dar nu vor mai vota.

177 afișări
Imaginea articolului Deputaţii PSD şi PNL acuză existenţa unor suspiciuni în cazul votului la Legea asistenţei sociale

Deputaţii PSD şi PNL acuză existenţa unor suspiciuni în cazul votului la Legea asistenţei sociale (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Liderul grupului PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că, în semn de protest faţă de modul în care s-a desfăşurat votul la Legea asistenţei sociale, asupra căruia planează suspiciuni, deputaţii liberali vor rămâne în sală, dar vor scoate cartelele din aparatele de vot.

"Şi grupul PSD rămâne în sală, dar nu va vota, iar cartelele vor fi scoase. Nu e prima oară când pe cartelele de la PSD apar listinguri altfel de votul care a fost dat. Dacă aţi fi vrut să ne convingeţi, trebuia să aşteptaţi ca şi noi să trecem prin băncile dumneavoastră. Era corect, ca să ne demonstraţi că nu au funcţionat cartelele în plus pe care le aveţi asupra dumneavoastră", a spus şi viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, adresându-se deputaţilor din arcul guvernamental.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a respins existenţa unor suspiciuni, spunând că în sala de plen au fost toate televiziunile care au urmărit procesul de vot, iar listingul poate fi verificat oricând.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu 168 de voturi "pentru" şi 5 voturi "împotrivă", Legea asistenţei sociale, deputaţii opoziţiei neexprimându-şi votul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici