Deputaţii şi senatorii au intrat în vacanţă parlamentară până pe 1 septembrie

Senatorii şi deputaţii au intrat de vineri în vacanţă parlamentară până la 1 septembrie, când Legislativul îşi va relua activitatea.

2131 afișări
Imaginea articolului Deputaţii şi senatorii au intrat în vacanţă parlamentară până pe 1 septembrie

Deputaţii şi senatorii au intrat în vacanţă parlamentară până pe 1 septembrie

Parlamentarii au intrat, de vineri, în vacanţă parlamentară până pe 1 septembrie.

Potrivit articolului 66 din Constituţie, „Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie”.

Parlamentarii se pot întruni şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor.

În timpul sesiunii parlamentare, la Camera Deputaţilor, au fost depuse cinci moţiuni simple împotriva unor miniştri. Patru dintre ele au fost respinse, iar una, la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, nu a mai fost dezbătură.

Miercuri fostul premier Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului.

„Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia. Mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului. Este o funcţie politică. Bineînţeles că, în aceste condiţii, nu am vrut să-i pun în situaţia penibilă pe colegii mei, pe unii dintre ei, să voteze împotriva conducerii paidului”, spune Florin Cîţu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici