Deputaţii vor prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru luptătorii anticomunişti

Deputaţii vor prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru acordarea calităţii de luptător anticomunist, astfel încât să fie soluţionate cele 1100 de solicitări depuse după expirarea termenului prevăzut în legea în vigoare, respectiv după 27 noiembrie 2006.

5 afișări
Imaginea articolului Deputaţii vor prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru luptătorii anticomunişti

Deputaţii vor prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru luptătorii anticomunişti

„Există posibilitatea ca, prin intermediul unor deputaţi, să se iniţieze un proiect de lege de modificare a acestui termen. Se pare că grupurile parlamentare vor colabora cu cei care doresc prelungirea acestui termen şi, în procedură de urgenţă, vom putea stabili un nou termen, astfel încât să fie luate în calcul”, a declarat secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, Ioan Munteanu.

Conducerea Camerei Deputaţilor a primit o cerere din partea Comisiei pentru constatarea calităţii de luptător în rezistenţa anticomunistă din cadrul Ministerului Justiţiei, prin care se solicita aprobarea unei prelungiri a acestui termen până pe 31 martie 2008.

“Ca urmare a aplicării Legii 173/2006, referitoare la modificarea OUG 214/1999, privind acordarea calităţii de luptător în rezistenţa anticomunistă, care a limitat termenul de depunere a cererilor până la 27 noiembrie 2006, vă aducem la cunoştiinţă că, după această dată, s-au depus aproximativ 1100 solicitări, din care 90 % sunt îndreptăţite pe fond şi ca formă, dar care urmează să fie respinse ca tardive”, se arăta în solicitarea Comisiei pentru constatarea calităţii de luptător în rezistenţa anticomunistă din cadrul Ministerului Justiţiei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici