Deputaţii votează OUG 90 privind secţia specială şi OUG 92 pe legile justiţiei/ Dăncilă e chemată la RAPORT/ Hotărârea CSAT privind protocoalele, vot pentru proiectul de desecretizare

Camera Deputaţilor va vota, miercuri, proiectul pentru aprobarea OUG 90/2018 privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor în justiţie şi iniţiativa pentru aprobarea OUG 92/2018 pentru modificarea legilor Justiţiei. Viorica Dăncilă va fi la ora 10.00 la ora premierului, iar plenul va vota proiectul celor doi preşedinţi de camere Tăriceanu şi Dragnea pentru declasificarea hotărârii CSAT 17/2005 care prevede desecretizarea tuturor protocoalelor SRI.

1184 afișări
Imaginea articolului Deputaţii votează OUG 90 privind secţia specială şi OUG 92 pe legile justiţiei/ Dăncilă e chemată la RAPORT/ Hotărârea CSAT privind protocoalele, vot pentru proiectul de desecretizare

Deputaţii votează OUG 90 privind secţia specială şi OUG 92 pe legile justiţiei/ Dăncilă e chemată la RAPORT/ Hotărârea CSAT privind protocoalele, vot pentru proiectul de desecretizare

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, pe articole, în varianta Guvernului, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă nr. 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Unul din amendamentele susţinute de USR şi UDMR a fost abrogarea posibilităţii pensionării anticipate a magistraţilor, propunerea fiind respinsă în plen.

Preşedintele Comisiei speciale pentru legile justiţiei, deputatul Florin Iordache, a declarat marţi, la Parlament, că a spus membrilor Comisiei de la Veneţia că este „exclus” ca PSD să renunţe la înfiinţarea secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

„Eu spun ce face PSD-ul, acea recomandare care vizează înfiinţarea secţiei speciale, este exclus să o punem în legislaţie. Eu am spus-o la Veneţia, ministrul Justiţiei era lângă mine şi nu a spus nimic. Am spus că este exclus. Am întrebat: <La voi în ţară există o instituţie nebună ca DNA să pună presiune pe magistraţi? Nu>”, a declarat, marţi, deputatul Florin Iordache, la dezbaterile din Comisia specială pentru legile justiţei.

Acesta le-a mai spus membrilor din opoziţie, legat de secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie: „Trebuie să se arate monstruozitatea sistemului. O să vedeţi în perioada următoare monstruozităţile”.

Guvernul a adoptat, pe 10 octombrie, ordonanţa de urgenţă pentru operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat că prin respectiva OUG dosarele de la DNA în care sunt investigaţi magistraţi se vor muta la Ministerul Public.

La DNA sunt aproximativ 300 de dosare în care sunt investigaţi magistraţi.

În ceea ce priveşte OUG 92/2018, proiectul pentru aprobarea actului normativ al Executivului a fost adoptat, luni, cu amendamente, de comisia parlamentară pentru legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache, deputat PSD.

CITEŞTE continuarea în pagina următoare

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici