Deputatul independent Florentin Gust, fost membru PSD şi PC, s-a înscris în PDL

Deputatul independent Florentin Gust, fost membru PSD şi PC, s-a înscris în PDL Dolj, el declarând, duminică, într-o conferinţă de presă, că a luat această decizie pentru că echipa democrat-liberală "are capacitatea să scoată în faţă oameni noi" la alegerile locale.

352 afișări
Imaginea articolului Deputatul independent Florentin Gust, fost membru PSD şi PC, s-a înscris în PDL

Deputatul independent Florentin Gust, fost membru PSD şi PC, s-a înscris în PDL (Imagine: www.cdep.ro)

El a precizat că îl va susţine pentru postul de primar pe Mărinică Dincă, preşedinte al PDL Craiova şi viceprimar al muncipiului, susţinând că "este prea mult ca tandemul Antonie Solomon - Ion Prioteasa să mai conducă încă patru ani judeţul Dolj".

"Ştiu că este un moment în care mulţi vor pune tot felul de etichete, dar nu mi-e ruşine de nimic şi atunci când iau o decizie o iau din tot sufletul, tocmai pentru că atunci când am intrat în politică am spus că vreau să schimb ceva. Poate la prima vedere pare o chestiune de traseism, dar cred că echipa de la Dolj are capacitatea să scoată în faţă oameni noi, oameni tineri, iar Mărinică Dincă poate să câştige Primăria Craiova. Este prea mult ca tandemul Antonie Solomon - Ion Prioteasa să mai conducă încă patru ani judeţul Dolj. Important este ca tot ce înseamnă exprienţa mea să fie pusă în slujba unui om tânăr, la fel ca mine, care nu are suspciuni de corupţie, un om care poate să reprezinte Craiova şi are o viziune pentru Craiova", a afirmat Florentin Gust.

Întrebat de jurnalişti dacă înainte de a lua această decizie a discutat cu Mircea Geoană, care este şi naşul său, acesta a răspuns afirmativ, susţinând că fostul lider al PSD i-ar fi urat succes.

"Am vorbit cu domnul Mircea Geoană. Este omul politic din România cu cea mai mare experienţă şi omul politic care are multe de spus. Mi-a urat succes. În rest au fost lucruri personale pe care le-am discutat şi nu vreau să le spun într-o conferinţă de presă", a mai spus Gust.

La rândul său, preşedintele PDL Craiova, Mărinică Dincă, prezent şi el la conferinţa de presă, a spus că a dorit ca Florentin Gust să vină în partid întrucât este un om tânăr şi cu experienţă.

"Am adus un nou tânăr în echipa noastră, un om din generaţia mea, care a dovedit că poate să aducă tinerii în prim-plan. Vreau să înţeleagă craiovenii că vreau să ajung la Primăria Craiova cu scopul de a schimba acest oraş", a spus Dincă.

Florentin Gust a fost ales deputat în 2008, pe listele PSD, formaţiune pe care a părăsit-o în mai 2011, trecând la PC.

În noiembrie 2011, Florentin Gust şi-a anunţat demisia din PC, ca urmare a excluderii lui Mircea Geoană din PSD.

El spunea că va vota în continuare alături de opoziţie şi că are "tot respectul" faţă de parlamentarii USL, spunând însă că Victor Ponta şi Crin Antonescu nu sunt demni să conducă opoziţia. El i-a acuzat pe Ponta şi Antonescu de incapacitate de a gestiona situaţia de la Senat, care s-a dovedit "păguboasă" pentru USL, întrucât funcţia de preşedinte al acestui for legislativ a fost pierdută în favoarea puterii.

Tot atunci, Gust susţinea că, alături de Mircea Geoană, va înfiinţa o "mişcare naţională" la care vor adera, în primă fază, "zeci de primari şi parlamentari care vor pleca din USL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici