Deputatul PC Ion Diniţă a demisionat din Parlament

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat, miercuri, în plen, demisia din funcţia de deputat a lui Ion Diniţă (PC).

301 afișări
Imaginea articolului Deputatul PC Ion Diniţă a demisionat din Parlament

Deputatul PC Ion Diniţă a demisionat din Parlament (Imagine: Mediafax Foto / Andreea Alexandru)

"Demisia domnului deputat Ion Diniţă din funcţia de deputat în Parlamentul României începând cu 1 aprilie. Având în vedere demisia din calitatea de deputat a domnului Diniţă Ion cu 1 aprilie 2015, am luat act de această demisie în şedinţa publică de astăzi 1 aprilie", a anunţat Zgonea în plenul Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor a adoptat în 18 noiembrie cererea Parchetului de arestare preventivă a lui Ion Diniţă, implicat în dosarul şefului suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu privind atribuirea ilegală a unor contracte de către autoritatea locală.

Potrivit DNA, Diniţă este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În 20 noiembrie, judecătorii instanţei supreme au decis că deputatul PC Ion Diniţă va fi cercetat sub control judiciar.

Camerei Deputaţilor urmează să vacanteze postul de deputat al lui Ion Diniţă în şedinţa de vot final, de miercuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici