Deputatul PSD Cătălin Rădulescu: Klaus Iohannis a cerut celor de la Summitul de la Sibiu să facă presiuni pe Guvernul României

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, luni, că preşedintele Klaus Iohannis probabil a cerut Comisiei Europene, prin "interpuşi", în privinţa modificărilor aduse la legile justiţiei, ca oficialii europeni să pună presiune pe Guvernul României. El transmite că România este un stat independent.

417 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Cătălin Rădulescu: Klaus Iohannis a cerut celor de la Summitul de la Sibiu să facă presiuni pe Guvernul României

Rădulescu: Iohannis a cerut celor de la Summitul de la Sibiu să facă presiuni pe Guvernul României

"Ceea ce am perceput noi după ce s-a întâmplat la Summitul de la Sibiu şi ce s-a întâmplat acolo este că preşedintele Iohannis a cerut, probabil, celor care erau acolo şi Comisiei Europene, prin interpuşi, ca, în cazul în care se promulgă codurile penale sau orice alte modificări pe legile justiţiei, europenii să facă presiuni pe Guvernul României sau prin alte metode ca aceste lucruri să nu se întâmple.

Asta înseamnă că pe preşedintele Iohannis nu-l interesează absolut nimic, nici de ce se întâmplă cu România, românii, ştie că n-o să mai aibă alt mandat, e chestiunea aia că după el furtuna. Transmitem acest mesaj tuturor: acest stat este un stat suveran şi independent. Nu este supus niciunui fel de colonizare niciodată în viaţa asta", a afirmat Cătălin Rădulescu la Parlament.

Rădulescu a afirmat că membrii ai Comisiei Europene sunt în campanie electorală pentru europarlamentare.

"Dacă cei din Comisia Europeană sau europarlamentari care îşi fac sceneta respectivă pentru că sunt europarlamentarele, ar fi fost bine ca înainte să stea la masă şi să asculte ce s-a întâmplat în România în ultimii ani de zile. Sunt mai interesaţi de ce spun anumiţi români trădători de patrie şi anumite persoane care trimit tot felul de minciuni Comisiei Europene şi nu numai", a spus Rădulescu.

El a mai transmis că dacă prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans era curios de situaţia din România, putea să vină să studieze funcţionarea legilor justiţiei şi să le compare cu cele din statul său.

"Şi domnul Timmermans, şi ceilalţi domni care erau curioşi cu ce s-a întâmplat în România să vină să-şi ia codurile penale din ţara respectivă şi cum funcţionează legile justiţiei în ţările lor şi să facă un lucru paralel cu ce s-a întâmplat în România. După ce ar fi aflat că la noi au fost înregistrări ilegale cum la ei nu se întâmplă pe siguranţă naţională, că în România s-a lucrat echipe mixte procurori cu judecători cum la ei nu s-a întâmplat niciodată, că în România s-au făcut protocoale cum la ei nu se întâmplă niciuodată, că în România s-au judecat pe bileţele date de SRI, că în România s-a judecat pe completuri la comandă, şmechereşte puşi acolo oameni ai sistemului care trebuiau să judece, să condamne într-un anumit fel anumiţi oameni. Atunci, probabil că s-ar fi minunat că noi nu vrem altceva. Nu o să protejăm corupţii, nu suntem împotriva ca cei care fură să ajungă în puşcărie, ci ca justiţia să funcţioneze independent", a declarat Cătălin Rădulescu.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Margaritis Schinas a confirmat luni scrisoarea trimisă de prim-vicepreşedintele Frans Timmermans liderilor din România şi a declarat că oficialii europeni nu vor ezita să lanseze rapid proceduri privind încălcarea dreptului comunitar, acolo unde este necesar.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare autorităţilor române în care avertizează cu un mecanism mai dur decât Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), dacă modificările aduse codurilor penale intră in vigoare, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Frans Timmermans precizează, în scrisoarea transmisă autorităţilor române, că reprezentanţii Comisiei Europene au fost nevoiţi să revină în ultimele luni, la intervale frecvente, la chestiunea evoluţiilor privind statul de drept în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici