Deputatul PSD Luca: Măsura lui Zgonea, populistă. Calimente: Merg să locuiesc şi în Gara de Nord

Deputatul PSD de Arad Ciprian Luca afirmă că decizia preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, ca parlamentarii să nu mai fie cazaţi la hotel este populistă, în timp ce deputatul Mihăiţă Calimente de la PNL spune că merge să stea şi în Gara de Nord, dacă acolo va fi trimis.

169 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Luca: Măsura lui Zgonea, populistă. Calimente: Merg să locuiesc şi în Gara de Nord

Deputatul PSD Luca: Măsura lui Zgonea, populistă. Calimente: Merg să locuiesc şi în Gara de Nord (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Deputatul Ciprian Luca, care candidează pentru un nou mandat din partea USL, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că nu agreează ideea ca parlamentarii să stea în chirie în Bucureşti pentru că ar creşte costurile cu transportul la Parlament, astfel că nu s-ar realiza economii reale.

"Trebuie să fim realişti, este o măsură populistă luată de un coleg. Să ne gândim că, dacă acum suntem 334, toţi vom sta în 334 de locuri în Bucureşti, locuri din care trebuie să fim luaţi cu maşinile pentru a ajunge la Parlament. Când venim cu avionul, acum, suntem luaţi de microbuze şi duşi în acelaşi hotel, însă dacă am sta în locuri diferite, am traversa ore în şir Capitala, ceea ce ar însemna costuri mari şi timp pierdut", spune Luca.

La rândul său, deputatul PNL de Arad Mihăiţă Calimente afirmă că ar trebui construit un hotel al parlamentarilor pentru a se ajunge, în timp, la economii reale.

"Dacă se ia această decizie, nu pot decât să mă supun. Eu nu am zis că vreau să stau la hotel, acolo am fost trimis şi merg să locuiesc şi în Gara de Nord, dacă acolo mă trimite. Soluţia care ar trebui adoptată e ca Parlamentul să construiască un hotel, pentru că, din câţi bani s-au cheltuit pe chirii şi hoteluri până acum, se construiau chiar trei clădiri cu această destinaţie", a spus Calimente.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunţat, miercuri, că a decis să blocheze procedurile pentru un nou caiet de licitaţie pentru servicii hoteliere, iar viitorii deputaţi vor primi o sumă pentru a-şi plăti chiria în Bucureşti şi nu vor mai sta la hoteluri, care sunt prea costisitoare.

Zgonea a precizat că în acest fel cheltuielile pentru cazarea parlamentarilor în Bucureşti se vor reduce cu circa 60%.

El a precizat că a anunţat şi secretarul general al Camerei că nu va deschide procedurile pentru a începe o licitaţie de la 1 ianuarie 2013 privind achiziţia de servicii hoteliere pentru deputaţi.

Suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaţilor se situează în jurul a 1,3 milioane de lei. În septembrie 2012, Camera Deputaţilor a plătit pentru cazarea deputaţilor suma de 1.289.342 de lei.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici