Deputatul PDL de Suceava Ioan Bălan: Voi continua să stau la hotel chiar dacă plătesc eu diferenţa

Secretarul general adjunct al PDL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, miercuri, că va sta în continuare la hotel şi va plăti diferenţa, în timp ce preşedintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervaze Longher, a apreciat că ar trebui retrase şi maşinile deputaţilor.

218 afișări
Imaginea articolului Deputatul PDL de Suceava Ioan Bălan: Voi continua să stau la hotel chiar dacă plătesc eu diferenţa

Ioan Bălan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deputatul PDL Ioan Bălan a spus că decizia preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, ca viitorii deputaţi să nu mai locuiască la hotel, ci să stea cu chirie în Bucureşti nu-l va determina să părăsească hotelul.

"Voi rămâne în continuare în hotel chiar dacă suplimentez din banii mei suma alocată. Suntem demnitari ai statului şi nu putem ieşi din garsoniere din diverse cartiere ale Capitalei", a spus Bălan.

El consideră că demnitarii statului român trebuie să aibă un anumit statut şi că faptul că un deputat este cazat la hotel nu reprezintă o mare cheltuială pentru stat.

Preşedintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervaze Longher, a apreciat că parlamentarilor ar trebui să li se aloce o sumă forfetară atât pentru cazare, cât şi pentru transport. "Pentru mine este bine oricum. Eu nu am pretenţii. După mine nici maşini nu ar trebui să fie date deputaţilor, ci ar trebui să fie ca la Parlamentul European, unde se alocă o sumă forfetară pentru cazare şi transport", a spus Longher.

El a arătat că în Polonia parlamentarii primesc o sumă forfetară pentru transport, iar cazarea este asigurată în hotelul Parlamentului.

La rândul său, deputatul PSD de Suceava Eugen Uricec a apreciat că iniţiativa lui Zgonea este corectă şi că parlamentarii ar trebui să locuiască la hotel dacă acesta va fi al Parlamentului.

"Ies foarte multe discuţii privind alocaţiile care se dau parlamentarilor. Când va exista un hotel al Parlamentului ar trebui ca acestora să li se asigure cazarea într-un astfel de hotel", a spus Uricec.

El a menţionat că prin această măsură vor fi reduse cheltuielile pentru cazarea parlamentarilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, miercuri, că a decis să blocheze procedurile pentru un nou caiet de licitaţie pentru servicii hoteliere, iar viitorii deputaţi vor primi o sumă pentru a-şi plăti chiria în Bucureşti şi nu vor mai sta la hoteluri, care sunt prea costisitoare.

Zgonea a precizat că în acest fel cheltuielile pentru cazarea parlamentarilor în Bucureşti se vor reduce cu circa 60%.

El a precizat că a anunţat şi secretarul general al Camerei că nu va deschide procedurile pentru a începe o licitaţie de la 1 ianuarie 2013 privind achiziţia de servicii hoteliere pentru deputaţi.

Suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaţilor se situează în jurul a 1,3 milioane de lei. În septembrie 2012, Camera Deputaţilor a plătit pentru cazarea deputaţilor suma de 1.289.342 de lei.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici