Deputat PDL: Decizia lui Zgonea e electorală. Deputat PSD: Să facă bordei lângă gară şi mergem acolo

Deputatul PDL de Iaşi Nicuşor Păduraru susţine că decizia preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, ca viitorii deputaţi să nu mai locuiască la hotel, ci să stea cu chirie în Bucureşti, are iz electoral, în timp ce deputatul PSD Vasile Mocanu spune, ironic, că el poate sta şi într-un bordei lângă gară.

178 afișări
Imaginea articolului Deputat PDL: Decizia lui Zgonea e electorală. Deputat PSD: Să facă bordei lângă gară şi mergem acolo

Deputat PDL: Decizia lui Zgonea e electorală. Deputat PSD: Să facă bordei lângă gară şi mergem acolo (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Deputatul PDL Nicuşor Păduraru a declarat miercuri că are rezerve în ceea ce priveşte seriozitatea propunerii lui Valeriu Zgonea, pentru că tema este lansată în plină campanie electorală.

"Tema lansată sigur că are iz electoral, dar este o soluţie care poate fi aplicată. Mă întreb de ce vine abia acum propunerea şi nu a fost aplicată mai de mult. Am totuşi o reţinere asupra seriozităţii propunerii lui Zgonea, cât timp suntem în campanie electorală", a afirmat deputatul PDL Nicuşor Păduraru.

El a precizat că dacă decizia ar fi aplicată ar apărea unele probleme legate de transportul deputaţilor la Parlament: "În prezent se asigură transportul de la hotel la Parlament. Când nu vom mai sta în acelaşi loc, va fi o problemă".

Deputatul PDL a mai spus că în urmă cu doi ani fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a propus eliberarea camerelor din hotel ocupate de parlamentari pe timpul verii, pentru reducerea cheltuielilor, dar că ideea a fost respinsă.

"Atât domnul Zgonea, cât şi alţi colegi de-ai lui erau nervoşi atunci. Dacă tot nu este sesiune parlamentară în timpul verii de ce să nu eliberăm camerele?", a adăugat Nicuşor Păduraru.

La rândul său, deputatul PSD de Iaşi Vasile Mocanu spune că decizia lui Valeriu Zgonea nu îl afectează, explicând că el poate sta oriunde.

"Dacă se poate să nu coste deloc cazarea noastră, treaba e bună. Nu mă afectează, eu unul stau oriunde. Să facă un bordei lângă Gara de Nord şi mergem acolo", a afirmat, ironic, deputatul PSD Vasile Mocanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat miercuri că a decis să blocheze procedurile pentru un nou caiet de licitaţie pentru servicii hoteliere, iar viitorii deputaţi vor primi o sumă pentru a-şi plăti chiria în Bucureşti şi nu vor mai sta la hoteluri, care sunt prea costisitoare.

Zgonea a precizat că în acest fel cheltuielile pentru cazarea parlamentarilor în Bucureşti se vor reduce cu circa 60%.

El a precizat că a anunţat şi secretarul general al Camerei că nu va deschide procedurile pentru a începe o licitaţie de la 1 ianuarie 2013 privind achiziţia de servicii hoteliere pentru deputaţi.

Suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaţilor se situează în jurul a 1,3 milioane de lei. În septembrie 2012, Camera Deputaţilor a plătit pentru cazarea deputaţilor suma de 1.289.342 de lei.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici