Claudia Boghicevici: Cea mai bună soluţie pentru cazarea parlamentarilor ar fi construirea unui bloc

Deputatul PDL de Arad Marius Gondor susţine că decizia lui Valeriu Zgonea privind cazarea ar trebui să prevadă ca sumă fixă pentru chirie să fie dată deputaţilor în funcţie de prezenţa la lucrări, în timp ce deputatul Claudia Boghicevici spune că soluţia ar fi construirea unui bloc lângă Parlament.

187 afișări
Imaginea articolului Claudia Boghicevici: Cea mai bună soluţie pentru cazarea parlamentarilor ar fi construirea unui bloc

Claudia Boghicevici (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Deputatul PDL Marius Gondor propune completarea măsurii lui Zgonea, prin reducerea sumei alocate pentru chirie în cazul celor care lipsesc de la lucările Camerei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aş adăuga la iniţiativa domnului Zgonea să fie platită acea sumă fixă în funcţie de prezenţa la lucrări. Să fie tăiate orele în care nu sunt prezenţi, având în vedere că din acest motiv locuim în Bucureşti, să fim la Parlament când e nevoie. Dar cred că e doar o măsură populistă a USL", a spus Gondor.

La rândul său, deputatul PDL Claudia Boghicevici, fost ministru al Muncii, spune că ar fi de preferat să fie construit un bloc destinat parlamentarilor.

"Nu am nimic împotrivă să locuiesc în chirie, dar suma de 3.000 de lei oferită este mică, poţi găsi chirie doar în cartiere mărginaşe, la mare distanţă de Parlament, ceea ce implică alte cheltuieli cu transportul de cel puţin două ori pe zi. Cea mai bună soluţie este să se construiască un bloc în apropierea Parlamentului", a spus Boghicevici.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunţat, miercuri, că a decis să blocheze procedurile pentru un nou caiet de licitaţie pentru servicii hoteliere, iar viitorii deputaţi vor primi o sumă pentru a-şi plăti chiria în Bucureşti şi nu vor mai sta la hoteluri, care sunt prea costisitoare.

Zgonea a precizat că în acest fel cheltuielile pentru cazarea parlamentarilor în Bucureşti se vor reduce cu circa 60%.

El a precizat că a anunţat şi secretarul general al Camerei că nu va deschide procedurile pentru a începe o licitaţie de la 1 ianuarie 2013 privind achiziţia de servicii hoteliere pentru deputaţi.

Suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaţilor se situează în jurul a 1,3 milioane de lei. În septembrie 2012, Camera Deputaţilor a plătit pentru cazarea deputaţilor suma de 1.289.342 de lei.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici