Deputatul Remus Cernea: Candidez ca independent la alegeri. Dacă reuşesc, va fi premiera secolului

Deputatul Remus Cernea a anunţat că, la alegerile parlamentare din 11 decembrie, va candida independent, în Bucureşti, unde ar putea avea ”anumite şanse” pentru a fi ales, ceea ce ar reprezenta o premieră, deoarece niciun candidat nu a obţinut mandatul ca independent.

2079 afișări
Imaginea articolului Deputatul Remus Cernea: Candidez ca independent la alegeri. Dacă reuşesc, va fi premiera secolului

Deputatul Remus Cernea: Candidez ca independent la alegeri. Dacă reuşesc, va fi premiera secolului (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

”Voi candida ca independent, în Bucureşti, pentru că Legea electorală este extrem de restrictivă şi singurul loc în care aş putea candida cu anumite şanse este Capitala”, a anunţat Cernea prin intermediul unui mesaj filmat, pe care l-a postat pe contul său de Facebook.

El a făcut şi un apel la susţinerea bucureştenilor pentru strângerea a minimum 20.000 de semnături şi pentru obţinerea unui număr de 25-30.000 de voturi, dar şi pentru donaţii.

”Nu este imposibil. Totul însă se va putea cu sprijinul dumneavoastră. Dacă vom reuşi împreună va fi o premieră, pentru că în acest secol niciun candidat independent nu a reuşit să obţină mandatul. Eu aş fi primul! Vă rog foarte mult să reuşim această premieră pentru politica din România”, a mai spus deputatul ales în 2012 din partea PSD.

Remus Cernea a făcut şi un scurt bilanţ al mandatului său, susţinând că nu a primit susţinere, deoarece colegii săi din Legislativ nu erau pregătiţi pentru schimbare.

”În aceşti patru ani (...) am propus legi care privesc separarea dintre stat şi biserică, drepturile omului, drepturile animalelor sau pe teme de mediu. Sigur că lucrurile noi pentru dezbaterea politică pe care le-am propus s-au lovit de neînţelegeri, de critici furibunde, de atacuri la persoană, dar mă aşteptam să fie aşa pentru că schimbarea nu vine totdeauna uşor – există rezistenţă la schimbare, există prejudecăţi, există persoane care nu au suficientă informare despre anumite teme”, a adăugat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici