Deputatul Roman: Am demisionat fiindcă mi-am luat angajamente faţă de Mediaş, nerespectate

Deputatul social-democrat Gheorghe Roman, care a demisionat din PSD şi a anunţat că va susţine moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, declară că gestul său a fost determinat de "angajamentele" pe care şi le-a luat, în 2012, faţă de alegătorii din Mediaş.

89 afișări
Imaginea articolului Deputatul Roman: Am demisionat fiindcă mi-am luat angajamente faţă de Mediaş, nerespectate

Deputatul Roman: Am demisionat fiindcă mi-am luat angajamente faţă de Mediaş, nerespectate (Imagine: Camera Deputaţilor)

Roman a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că gestul său de a demisiona din PSD este determinat de "angajamentele" pe care şi le-a luat, în 2012, faţă de alegătorii din municipiul Mediaş.

“În 2012 am candidat ca independent la Primăria Mediaş şi am fost votat de 30 la sută din populaţia oraşului. Atunci, mi-am luat unele angajamente. Când m-am înscris în PSD mi s-a promis că va fi rezolvată problema centurii ocolitoare a oraşului, dar nu este. În plus, gestul meu are în vedere şi votul masiv dat de locuitorii acestui oraş în favoarea lui Klaus Iohannis”, a declarat Gheorghe Roman.

Acesta a adăugat să şi-a depus oficial demisia la organizaţia de care aparţine, respectiv Organizaţia Municipală Mediaş a PSD Sibiu.

Gheorghe Roman a menţionat că va rămâne deputat independent, iar întrebat despre viitorul său politic, a răspuns: “E prea devreme să discutăm acum despre asta. Sper doar că viitorul Guvern să ţină seama şi de nevoile cetăţenilor din Mediaş”.

Întrebat dacă vorbeşte despre “viitorul Guvern” crezând în succesul moţiunii depuse de PNL şi în căderea Guvernului, Gheorghe Roman a afirmat: “Nu mă pot pronunţa acum despre asta. Eu vorbesc despre viitorul Guvern fie de acum, fie din 2016”.

Deputatul social-democrat Gheorghe Roman a anunţat, joi, pe pagina sa de Facebook, că a demisionat din PSD şi că va susţine moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, care va fi discutată, vineri, în Parlament.

"Doresc să vă fac cunoscut că am decis să susţin moţiunea iniţiată de PNL. Am luat această decizie având în vedere voinţa oamenilor din Mediaş, din judeţul Sibiu, exprimată cu ocazia votului din noiembrie 2014, cand au votat cu o majoritate covârşitoare pentru preşedintele Klaus Iohannis. În consecinţă, mi-am dat demisia din PSD. Îmi doresc ca gestul meu să fie înţeles de medieşeni", preciza deputatul Gheorghe Roman pe pagina sa de socializare.

La rândul său, preşedintele interimar al PSD Sibiu, Adrian Besoiu, declara că nu a primit oficial demisia deputatului Gheorghe Roman, dar că existau demult “zvonuri” conform cărora acesta vrea să părăsească formaţiunea, apreciind că "aşa cum a venit, a şi plecat”.

Roman este deputat în circumscripţia electorală nr.34 Sibiu, Colegiul uninominal nr.3. În Parlament, Roman este membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci şi vicepreşedinte în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Gheorghe Roman este la al doilea mandat de deputat. În 2008, acesta a fost ales deputat de Mediaş pe listele PDL, formaţiune pe care a părăsit-o în mai 2012. Până în septembrie 2012, a fost deputat independent, după care s-a alăturat PSD. În 2012, a fost ales deputat pe listele PSD.

PNL a depus, săptămâna trecută, la Parlament, moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL. Moţiunea este intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!".

În moţiunea de cenzură se arată că Ponta ar fi vrut să ajungă preşedintele României "prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora" şi că "este timpul să recunoască şi să părăsească puterea".

Dezbaterea moţiunii de cenzură va începe vineri la ora 10.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici